Zwanger kamperen, goed idee?

Vlug nog eens op camping vakantie voor de baby er is? Dit kan zeker! Het beste tijdstip om te gaan kamperen tijdens de zwangerschap ligt tussen de 4de en de 6de maand. Klachten zoals misselijkheid, rugpijn en een grote dikke buik zijn dan het minst aanwezig.

Enkele tips wanneer je gaat kamperen tijdens de zwangerschap:

Tijdens de rit:

Zwangere vrouwen hebben een verhoogde kans op trombose. Voor een lange autorit is het dus belangrijk af en toe een pauze te nemen en de benen te strekken.
Draag ook steeds een gordel, deze kan geen kwaad voor de baby. Draag hem desnoods horizontaal onder de buik.

Vaccinatie en hygiëne:

Zwangere vrouwen zijn heel gevoelig voor infecties. Kamperen is dan ook niet de meest hygiënische vakantie. Raadpleeg dus zeker je huisarts voor info rond mogelijke inentingen.

Zonnenbaden:

Door de hormonale veranderingen kunnen zwangere vrouwen, in combinatie met zonnebaden, last krijgen van een zwangerschapsmasker. Dit wordt ook wel melasma genoemd. Het is een pigmentstoornis en uit zich in de vorm van bruine vlekken op het gezicht. Gebruik dus zeker een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Nog beter: blijf zoveel mogelijk met je gezicht uit de zon.

Sporten:

Sporten is gezond. Toch moet je tijdens je zwangerschap op enkel zaken letten. Je bent sneller vermoeid en minder flexibel. Zwemmen is heel goed, want je gebruikt je spieren zonder ze te overbelasten. Duiken daarentegen wordt sterk afgeraden.

Lees ook:

Partner Content