zwanger met de auto op vakantie: tips

Je bent dan wel zwanger, die geplande autoreis kan gewoon doorgaan! Je hoeft alleen wat extra voorzorgen te nemen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar (zeker als je zwanger bent) kan je al eens vergeetachtig zijn. Daarom zetten wij alle aandachtspunten voor die autoreis nog eens op een rijtje.

1. Je autogordel moet je aanhouden! Al voelt het misschien niet zo comfortabel, het is wettelijk verplicht want veiliger voor je baby én jezelf! Tip: draag de horizontale riem van de autogordel ónder de buik.
2. Voorzie voldoende bewegingsruimte, en verander regelmatig van houding. Dit stimuleert je bloedtoevoer.
3. Zorg dat je altijd genoeg eten en drinken bij hebt om plotse hongeraanvallen te stillen. Als je honger of dorst hebt, daalt je energiepeil en als je zwanger bent heb je rapper last van energiedipjes, je hebt immers minder reserve om uit te putten.
4. Slaaphygiëne is heel belangrijk. Neem een kussen of soortgelijke attributen mee om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken.
5. Als zwangere krijg je sneller last van een benauwd gevoel, zeker als je al in een verder stadium van je zwangerschap zit. Zorg voor voldoende adem- en bewegingsruimte. Ook voor je baby is het belangrijk dat er genoeg zuurstof aanwezig is. Let ook op de temperatuur, als het te warm is word je rapper misselijk. Indienje toch nog last hebt van wagenziekte, vraag dan raad aan je arts. Hij kan je een middeltje voorschrijven dat niet schadelijk is voor je baby.
6. Draag aangepaste kledij. Hoewel je als zwangere er ook best mooi kan en wil uitzien, is dat voor een autoreis niet prioriteit nummer één. Comfort is dat daarentegen wél. Hoe comfortabeler hoe beter.
7. Las regelmatig rustpauzes in. Zet de auto even aan de kant, strek de beentjes en adem nieuwe zuurstof in.Dit is ook een goed moment om je blaas te ledigen. Voor zij die wel erg veel druk op hun blaas ondervinden, is een plastuit een goede oplossing.
 

Partner Content