© iStock

Zwanger worden na stoppen met de pil, hoe lang duurt dat?

Als je stopt met de pil om zwanger te worden, moet je eigen menstruatiecyclus eerst zijn ritme weer hervatten. Maar hoe lang duurt dat?

Met de anticonceptiepil neem je hormonen in die ervoor zorgen dat je niet zwanger wordt. Als je wil stoppen met de pil om zwanger te worden, moet je natuurlijke cyclus eerst weer op gang komen. Dit proces wordt ook wel ‘ontpillen‘ genoemd.

Hoe lang duurt het eer je zwanger bent na het stoppen met de pil?

Sommige vrouwen zijn meteen zwanger in de eerste cyclus na het stoppen met de pil. Dit zijn eerder uitzonderingen, want het duurt meestal wel een tijdje voor je cyclus zijn normale ritme hervat. Doorgaans duurt dat zo’n zes à tien weken, maar een onregelmatige cyclus tot negen maanden na de pilstop is niet ongewoon. Maak je dus niet te druk als je na enkele maanden nog niet zwanger bent en geef je lichaam tijd om te ontpillen.

Natuurlijke cyclus op gang brengen

Opvallend is dat vrouwen die vrij lang de pil genomen hebben, dus minstens enkele jaren, meer moeite hebben met het op gang brengen van hun natuurlijke cyclus. Wanneer je vindt dat het te lang duurt, ga je best eens langs bij je gynaecoloog. Hij of zij kan je menstruatie dan proberen op te wekken aan de hand van medicijnen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content