Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zwanger op wintersport?

Een wintersportvakantie geboekt en nu blijk je zwanger? Kan je nog skiën of snowboarden tijdens je zwangerschap? Wij zochten het voor je uit.

Zwanger op wintersport?

Tijdens het skiën en snowboarden kan je hard vallen, zelfs als je heel ervaren bent. Als je zwanger bent, moet je extra opletten. Het zwaartepunt van je lichaam verandert namelijk tijdens de zwangerschap. Je staat hierdoor minder stabiel op de latten en bent sneller uit balans. Ook je lichaam verandert tijdens de zwangerschap. Je stofwisseling vertraagt, de banden van je baarmoeder verweken en je gewrichten worden soepeler. Voor je vertrek ga je dus best even langs bij de gynaecoloog!

Ga niet skiën of snowboarden als:

  • je gynaecoloog de reis afraadt.
  • je langer dan 12 weken zwanger bent, want dan wordt je baarmoeder niet langer beschermd door je schaambeen.
  • je een onervaren, beginnende skiër of snowboarder bent.
  • je sowieso al onzeker bent op de piste.
  • het skigebied hoger ligt dan 2.150 meter. In het hooggebergte bevat de lucht namelijk minder zuurstof en daardoor kun je onregelmatig gaan ademen en het benauwd krijgen.

Alternatieven

Maar er zijn genoeg alternatieven als je zwanger bent. Geniet van een mooie winterwandeling in het winterlandschap. Informeer bij de plaatselijke toeristische dienst welke activiteiten en uitstappen er in de omgeving zijn.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!