Zwanger worden als je al zwanger bent: kan dat dan?!

Het lijkt wel een broodje aap, maar het overkwam de Australische Kate Hill. Ze was al zwanger maar tóch werd ze voor een tweede maal zwanger!

Zeldzamer als een witte raaf, zo’n dubbele zwangerschap. Tien dagen nadat ze zwanger raakte van een tweeling, werd ze nogmaals zwanger. Ze ovuleerde nog een keer en dat eitje raakte bevrucht met hetzelfde sperma als de tweeling. Ook dat is bijzonder exceptioneel, want sperma overleeft in de meeste omstandigheden niet langer dan een week.

Superfoetatie

Het fenomeen staat in wetenschappelijke kringen bekend als “superfoetatie“. Wereldwijd zijn er nog maar 11 gevallen bekend van zo’n ” superfoetatie “. De zwangere vrouw ovuleert én dat eitje raakt ook bevrucht. Zo is de vrouw ‘dubbel zwanger’.

Dubbele zwangerschap

Kate’s verhaal is wel erg uniek. Een tiental jaar geleden kreeg ze te horen dat ze een hormonale aandoening heeft, waardoor ze niet ovuleert. Door hormoontherapie slaagde ze erin om zwanger te worden. Maar zo’n “superzwangerschap” had ze vast niet verwacht. Helaas overleefde één van de tweeling de driedubbele zwangerschap niet. Charlotte en Olivia kwamen ter wereld respectievelijk op 20 en 30 december. Je leest het juist: er zaten 10 dagen tussen de eerste en de tweede bevalling.

Bron: Libelle.nl, beeld: Getty Images

Mis zeker ook niet:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content