©Gettyimages

Zwangerschap: 11 weken zwanger

De tijd gaat snel! Je bent nu 11 weken zwanger, je kindje is nu zo’n 3,1 cm groot en weegt ongeveer 4 gram.

11 weken zwanger

Je baby

De kans is groot dat je baby al op zijn duim zuigt en met zijn handen kan grijpen. Ook rekt hij zich af en toe uit met zo nu en dan een schattige geeuw. Wist je trouwens dat het hartje van je kind nu ontzettend snel klopt? Waarschijnlijk meer dan 160 slagen per minuut. Wat later in de zwangerschap neemt de snelheid van de hartslag af tot tussen de 120 en 160 slagen per minuut.

Tijdens deze periode krijgt de foetus nagels, een reuk- en een gehoororgaan. De darmen zaten tot deze week nog deels in de navelsteng. Nu trekken ze zich terug in de buikholte.

Jij

Heb jij doorheen de hele zwangerschap last gehad van lichamelijke ongemakken? Dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk nog niet hélemaal van de baan, nog even geduld. Ook je huid, haar en nagels kunnen veranderen tijdens de zwangerschap. Je haar groeit bijvoorbeeld een stuk sneller door de zwangerschapshormonen. Niet alleen op je hoofd, ook je lichaamshaar groeit sneller.

Termijnecho

Rond deze tijd krijg je standaard een termijnecho aangeboden, om na te gaan hoeveel weken je precies zwanger bent. Het meest geschikte moment om zo’n echo te maken is tussen de 10 en 14 weken.

Volgende week ben je 12 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content