©Gettyimages

Zwangerschap: 17 weken zwanger

Je bent nu 17 weken zwanger. Je baby is ongeveer 11,6 cm groot en weegt nu zo’n 100 gram.

17 weken zwanger

Je baby

  • Je baby is heel actief en kan intussen zo krachtig stampen dat je misschien z’n schopjes voelt.
  • Het kan ook zijn dat je je kindje al even voelt of het kan nog een paar weken duren eer je die bewegingen zult ervaren.
  • Jouw kindje kan nu ook voelen wanneer je over je buik streelt én zijn of haar eigen bewegingen voelen.
  • Je baby kan nog niet gericht kijken, maar hij oefent al wel. Af en toe kijkt hij recht, maar meestal niet. Ook na de geboorte heeft je kind hier nog wat moeite mee, waardoor hij soms misschien wat ‘scheel’ kijkt.

Jij

Onder invloed van de hormonen kan je tandvlees sneller gaan bloeden tijdens het poetsen. Poets daarom altijd voorzichtig en met een zachte borstel. Daarnaast wordt de groei van bacteriën in je mond minder geremd, waardoor tandplak makkelijker ontstaat. Je gebit goed verzorgen is de boodschap! Of een extra bezoekje bij de tandarts kan zeker ook geen kwaad.

Zoveel komt een vrouw gemiddeld aan tijdens haar zwangerschap

Bij een bezoek aan de gynaecoloog zal je vaak te horen krijgen dat zwangere vrouwen gemiddeld zo’n 12 kilo bijkomen. Maar wist je dat je BMI vóór je zwangerschap bepaalt wat je gemiddelde gewichtstoename is? Lees het hier!

Volgende week ben je 18 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content