©Gettyimages

Zwangerschap: 19 weken zwanger

Je bent nu 19 weken zwanger. Je baby is ongeveer 14,2 cm groot en weegt nu zo’n 190 gram.

19 weken zwanger

Je baby

Voelde je net zeepbelletjes in je buik? Of lijken je darmen plots te rommelen? Dan is de kans groot dat het gewoon de baby is die je voelt, die nu zo’n 200 keer per dag beweegt. Dat is nog niets als je weet dat hij over drie maanden wel 500 keer per dag actief zal zijn.

Zodra je beweegt, zul je je baby in slaap wiegen. Maar meestal schiet hij wakker van zodra je rustig in de zetel ligt. De omgekeerde wereld! 🙂

Jij

Het klopt absoluut niet dat je nu moet eten voor twee. Het is wel zo dat je vanaf week 20 (het tweede deel van je zwangerschap) zo’n 300 calorieën per dag extra mag eten. Ook wordt aangeraden om dagelijks 10 microgram vitamine D in te nemen.

Daarnaast kun je merken dat je last krijgt van krampen in je kuiten en dat je meer zult zweten. De krampen kunnen een signaal zijn dat je benen moe zijn of het kan ook een teken zijn van beginnende spataderen. Dit is te wijten aan een tekort aan calcium of een veranderende bloedcirculatie.

Overmatig transpireren is een kwaaltje dat in iedere periode kan voorkomen. Dit komt door de veranderende hormonen en een betere doorbloeding.

Volgende week ben je 20 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content