©Gettyimages

Zwangerschap: 2 weken zwanger

Net zoals tijdens week 1 ben je nu eigenlijk nog niet zwanger. Deze week wordt achteraf bij de totale periode van 40 weken bijgeteld. Het proces van zwanger worden is in gang gezet: een eitje is nu aan het rijpen.

2 weken zwanger

Je baby

Een zwangerschap begint uiteraard bij de bevruchting (conceptie). Nu kan de race van die miljoenen zaadcellen van start gaan. Als de snelste straks door het gelei-achtige omhulsel van je eicel gedrongen is, verandert het oppervlak daarvan meteen, zodat andere zaadcellen niet meer binnen kunnen dringen. De eicel en zaadcel smelten nu samen en het geslacht van jouw kindje ligt nu al vast.

Jij

Zaadcellen kunnen zo’n 48 uur overleven in een vrouwenlichaam. Vrij dus om de twee à drie dagen in de periode dat je vermoedt dat je ovulatie plaatsvindt. Bij een regelmatige cyclus van 28 dagen is dat ongeveer rond de 14e dag.

2 weken zwanger? Dan voel je hoogstwaarschijnlijk nog niets. De innesteling, die volgende week zal plaatsvinden, kan wel gepaard gaan met een innestelingsbloeding, wat vaak ook het eerste zwangerschapssymptoom is.

Volgende week ben je 3 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content