©Gettyimages

Zwangerschap: 28 weken zwanger

Je bent nu 28 weken zwanger. Je baby is ongeveer 34 cm groot en weegt nu zo’n 800 gram.

28 weken zwanger

Je baby

  • Je kindje laat zijn karaktertrekken al zien in zijn manier van bewegen. Als hij nu heel driftig met zijn beentjes trappelt, zal hij dat na geboorte vast en zeker ook doen. Hij heeft ook al een duidelijke gezichtsuitdrukking, kan grimassen trekken en zal z’n eigen slaap- en waakritme hebben.
  • De foetus heeft (voorlopig) nog voldoende ruimte om van hoofd- naar stuitligging te draaien, of andersom.
  • De baby was tot nu toe erg rood, maar zal door het onderhuidse vet roze worden.
  • In de lengte zal die steeds minder snel groeien, maar zijn gewicht wordt bijna vier keer zo groot.

Jij

Last van pijn en/of bewegingsproblemen van je bekken, schaambeen, staartbeen of bil? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met bekkeninstabiliteit. Wat je daaraan kunt doen, lees je hier!

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap ook te maken met rugpijn. We vroegen osteopaat Emma Herman naar de oorzaak én een paar tips om de rug minder te belasten.

Tip: zwangerschapsyoga

Tijdens je zwangerschap verandert er ontzettend veel in je lichaam én in je leven. Zwangerschapsyoga is niet alleen een manier om je te helpen relaxen, het heeft nog veel meer voordelen, voor jou en voor je baby.

Volgende week ben je 29 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content