©Gettyimages

Zwangerschap: 33 weken zwanger

Je bent nu 33 weken zwanger. Je baby is ongeveer 40 cm groot en weegt nu zo’n 1800 gram.

33 weken zwanger

Je baby

  • De nieren en longen van de foetus zijn nu bijna zo goed als rijp. En ook de nagels op de vingers zijn quasi af.
  • De donshaartjes die de baby had, laten los en komen in het vruchtwater terecht. Zoals je wel al weet, drinkt je kindje van dit water, maar dat die haartjes in z’n darmen terechtkomen kan heus geen kwaad. Integendeel zelfs: deze donsjes prikkelen de darmen, waardoor de ontlasting op gang komt. Wanneer de baby geboren is, zul je merken dat de ontlasting dan zwart-groen uitziet en dat het wat plakkerig zal zijn, omdat vruchtwater een beetje zoet is.
  • Jouw kindje zal nu niet zo hard meer groeien. Heb je een grote buik? Dan wil dat niet meteen zeggen dat je zult bevallen van een grote baby. Of omgekeerd, een kleine buik is ook geen garantie op een kleine zoon of dochter.

Jij

  • Een slechte bloedsomloop of een te laag kalkgehalte kunnen mogelijk pijnlijke krampen in je benen veroorzaken. Probeer in dit geval je been voorzichtig te strekken, zodat de spieren opgerekt worden. Schud het daarna zachtjes heen en weer.
  • Die slechte bloedsomloop kan er eveneens voor zorgen dat je last krijgt van rusteloze benen of kriebelbenen.
  • Heb je sowieso al last van spataders, dan kunnen die verergeren tijdens de zwangerschap. Want onder invloed van het hormoon progesteron worden de bloedvaten namelijk slapper.

Dé leukste geboortekaartjes

Bij de geboorte van je baby hoort een prachtig kaartje, want je wilt tenslotte in stijl aankondigen dat jouw kleine wonder ter wereld gekomen is. Op zoek naar leuke ideetjes? Hier krijg je de nodige dosis inspiratie!

Volgende week ben je 34 WEKEN ZWANGER!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content