©iStock

Zwangerschapswens? Eet regelmatig vis

Wil je graag mama worden? Zet dan regelmatig vis op het menu. Uit een onderzoek van de bekende Amerikaanse universiteit Harvard blijkt dat je dan sneller zwanger wordt.

501 koppels die probeerden zwanger te raken zonder medische hulp, moesten tijdens dit onderzoek een dagboek bijhouden. Hierin noteerden ze dagelijks wat ze aten, inclusief hoeveel vis daaraan te pas kwam én hoe vaak ze seks hadden. De koppels werden één jaar gevolgd of tot ze in blijde verwachting waren.

Twee porties per week

Uit de studie bleek het volgende:

  • Mannen die minstens twee porties vis per week aten 47 procent, werden sneller vader.
  • Bij de vrouwen ging het zelfs om 60 procent in vergelijking met diegenen die maar 1 portie vis of nog minder verorberden.
  • Opmerkelijk: de koppels die meer vis aten, hadden ook 22 procent vaker seks.
  • 97 procent van de regelmatig visetende koppels werd zwanger na 1 jaar in vergelijking met 79 procent die er minder at.

Invloed op sperma

Het mechanisme achter de resultaten van het onderzoek is voor de onderzoekers voorlopig onduidelijk. “Het kan dat vis en zeevruchten de kwaliteit van sperma verbeteren en helpen bij de ovulatie”, zegt hoofdauteur Audrey J. Gaskins in een reactie aan The New York Times. “Of misschien brengen deze koppels wel gewoon meer tijd met elkaar door. We hebben er het raden naar.”

Bron: hbvl.be

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content