Hmm: deze preparé mag je wél eten tijdens je zwangerschap
Een van de dingen die veel vrouwen missen tijdens hun zwangerschap is het eten van een broodje preparé. Denise Kortlever, auteur van het kookboek ‘Oh Baby!’ vond een waardig alternatief!
In het nieuwe kookboek ‘Oh Baby!’ bundelt foodjournalist Denise Kortlever van The All-Day Kitchen 47 recepten voor overheerlijke gerechten waar je negen maanden lang ongestoord van kunt smullen. Er staan recepten in voor onder meer maaltijdsalades, dessertjes, smakelijke tussendoortjes en echte powermeals. Of wat dacht je van sushi, cocktails en preparé die 100 procent zwangerschapsproof zijn?
Recept: preparé voor tijdens je zwangerschap
Ingrediënten:
- 1 blik cannelinibonen (300 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 el mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl citroensap
- 2 tl worcestersaus
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 sjalotje, heel fijn gehakt
- 1 tl kappertjes, heel fijn gehakt
Bereiding:
Pureer de bonen in de keukenmachine tot een grove puree. Voeg alle overige ingrediënten toe en breng stevig op smaak met peper en zout. Proef goed. Wil je ‘m pittiger? Gebruik extra mosterd. Frisser? Extra citroensap. Meer bite? Voeg dan extra sjalot en kappertjes toe.
Meer zwangerschapsproof gerechten vind je in het boek Oh Baby! € 14,99 bij bol.com
Lees ook:
- Een broodje in de oven: kookboek voor zwangere vrouwen
- Wetenschappelijk bewezen: chocolade eten tijdens je zwangerschap maakt ook je baby blij
- Wat mag je niet eten tijdens zwangerschap?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!