’n Hapje en een drankje met z’n twee
Als de kinderen in bed zitten, tover je in een handomdraai een drankje en een hapje klaar. Samen even genieten, dàt moet gewoon met Valentijn!
Aperitief
4 theelepels aardbeienlikeur
7 eetlepels Florida pompelmoessap
8 eetlepels limonade
6 blaadjes verbena (ijzerhard)
gemalen ijs
Wrijf de verbenablaadjes tussen je vingers kapot zodat het aroma vrijkomt, en laat ze 30minuten in het Florida pompelmoessap trekken. Laat rusten.
Giet de aardbeienlikeur op de bodem van een glas; voeg daarna het Florida pompelmoessap toe, dat ijskoud zou moeten zijn, en zorg ervoor dat beide vloeistoffen zo weinig mogelijk mengen. Giet er daarna voorzichtig de limonade bij en voeg het gemalen ijs toe.
Finishing touch:
Plaats een partje Florida pompelmoes en een blaadje verbena op de rand van het glas. Santé!
Florida pompelmoes en gegrilde Jamaïcaanse kip met rucolasla
Voor de kip:
2 (170g) kippenborsten zonder been
0,5 eetlepel Jamaicaanse kruiden (jerk)
Voor de saus:
0,5 eetlepel fijngehakte look
1 kopje kippenbouillon zonder zout
sap van 1 Florida pompelmoes (ongeveer 225g sap)
0,5 eetlepel fijngehakte koriander
Voor de salade:
rucola
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 Florida pompelmoes (gepeld, in partjes en grof gehakt)
1 papaja (gepeld, ontpit en in blokjes gesneden)
gemalen verse zwarte peper, naar smaak
8 kerstomaatjes, in twee gesneden
2 verse ananasschijven
Bereiding:
Doe de kippenborsten en de Jamaicaanse kruiden in een grote, hersluitbare zak, doe de zak toe en leg het gedurende een uur in de koelkast. Doe de kip uit de zak en leg het op een hete grill. Grill de kippenborsten tot ze goed doorbakken zijn, gedurende 15 tot 20 minuten, of tot de kip binnenin een temperatuur heeft van 165 graden.
Fruit de look in een zware pan pan op middelhoog vuur. Voeg daarna de kippenbouillon en het Florida pompelmoessap toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat inkoken tot een siroop. Voeg de koriander toe. Roer goed en laat rusten. Doe de rucola, de olijfolie en de stukjes pompelmoes in een grote kom. Kruid met peper. Meng de ingrediënten om bij de rucola te voegen. Voeg de tomaatjes en de papaja toe. Leg telkens een ananasring in het midden van de 2 borden en leg er een gegrilde kippenborst bovenop. Verdeel de salade over de vier borden en leg het bovenop de gegrilde kippenborst. Besprenkel met saus.