Slimme mama’s kopen niet alles nieuw

Natuurlijk vinden we shoppen leuk en natuurlijk houden we van nieuwe spulletjes. Maar slimme mama’s kopen niet alles nieuw. Tweedehands aankopen besparen je vaak heel wat centjes én je hoeft daarom niet in te binden op kwaliteit.

Babykledij

Je baby groeit als kool waardoor zijn of haar kledij heel snel te klein wordt. Het heeft dan ook weinig nu om enkel het duurste broekje of truitje te kopen voor je spruit. Je kan altijd even horen bij vrienden en familie met kleine kindjes of zij geen tweedehands spulletjes voor je hebben. Je betaalt er een pak minder voor én de kledij is vaak nog zo goed als nieuw!

LEES OOK: Hoeveel kost een baby ?

Speelgoed

Ook hier kunnen we niet genoeg benadrukken dat kinderen heel snel groeien en dat hun interesses snel veranderen. De ene dag spelen ze nog volop met blokken, de andere dag zijn ze in de weer met hun speelgoedkeukentje. Surf af en toe naar sites waar tweedehands speelgoed aangeboden wordt, ga naar beurzen of ga opnieuw langs bij vrienden met oudere kinderen. Je zal versteld staan van hoeveel speelgoed en spelletjes er nog in perfecte staat zijn.

LEES OOK: Voor elke leeftijd het juiste speelgoed

Kinderboeken

Er zijn zoveel leuke, schattige en grappige kinderboekjes op de markt dat het onmogelijk is om ze allemaal aan te kopen. Hoewel baby’s en peuters vaak dagen na elkaar naar hetzelfde verhaaltje kunnen luisteren, is het toch handig om geregeld naar de bibliotheek te trekken. Laat je peuter of kleuter zelf boekjes uitkiezen naar gelang hun interesse. Dit geldt natuurlijk ook voor beginnende lezertjes…want oefening baart kunst!

LEES OOK: 10 x de allerleukste baby- en peuterboekjes

Partner Content