Speelgoedrages

Iedereen kent ze wel: tamagotchi’s, knikkers, Pokémonkaarten of botsballen,… die mee in de boekentas gingen en gaan om trots te tonen of zelfs te ruilen op school. Wat was de voorbije decennia populair op de speelplaats én in de speelgoedkast?

Wat was hét hebbeding waaraan jij als kind niet kon weerstaan? In het Speelgoedmuseum kan je de herinneringen aan je favoriete rage nieuw leven komen
inblazen bij een bezoek aan de tentoonstelling ‘Speelgoedrages!’

In het kader van 30 jaar Speelgoedmuseum Mechelen, pakt het museum uit met de tentoonstelling ‘Speelgoedrages!’ Wat was dé rage in de jaren 1950? En welke topper zorgde voor een heuse hype in de jaren 1970?

De tentoonstelling geeft je, in een chronologisch overzicht, een beeld van de bekendste rages en toppers van de jaren 1950 tot op de dag van vandaag. Elk decennium komt aan bod en wordt getypeerd door de belangrijkste rage uit de periode. Zo springt er in de jaren 1950 vooral de hoelahoep uit, in de jaren 1960 was iedereen dan weer zot van de scoubidou en in de jaren 1970 waren de klikklakballen hét hebbeding.

Voor de jaren 1980 wordt de populaire Rubik’s kubus als superrage naar voren geschoven, in de jaren 1990 gingen er miljoenen zakjes chips over de toonbank enkel en alleen voor de gratis flippo die er bij zat, alfsluiten wordt gedaan met de jaren
2000 waarin de beyblades als typerende rages voor dit decennium naar voor wordt geschoven.

Ook echte speelgoedtoppers zoals Barbie of Twister, die je ook vandaag nog in vele speelgoedkasten kan terugvinden, ontbreken niet op deze nostalgische trip. Korte fragmentjes van populaire reclamefilmpjes, tv-series of films vervolledigen het sfeerbeeld van de tijd van toen.

Verjaardagsfeestjes

Kinderen tussen 7 en 12 jaar die een topper van een verjaardagsfeestje willen beleven, kunnen dat van 11 mei 2012 t.e.m. 6 januari 2013 in het Speelgoedmuseum, volledig in het teken van speelgoedrages.

De kids trekken op tocht doorheen de tentoonstelling „Speelgoedrages“. De opdracht bestaat er in zoveel mogelijk medailles te verzamelen door het tegen elkaar op te nemen met spelletjes die de voorbije decennia rages waren.

Na het bezoek aan de tentoonstelling is er nog een lekker hapje (keuze uit een pannenkoek, een wafel of een ijsje) en een drankje voorzien en kunnen jullie je nog uitleven in de speelzaal met xl-games, volksspelen en gezelschapsspellen.
Formule aan 10 euro/persoon.
toegang + frisdrankje + 1 feesthapje + actieve begeleiding (1u)
info@speelgoedmuseum.be of 015 55 70 75

Meer info via de website van het Speelgoedmuseum

Partner Content