Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
6x heerlijk snoepen met Pasen
29 mrt 2021
Als het aan je kinderen ligt, bestaat de paasmaaltijd elk jaar uit kuikentjes, konijntjes en eieren. De chocolade versies natuurlijk! En in deze coronatijden mag de zoete verwennerij misschien wel net ietsje meer zijn. Wij vonden bij onze collega’s van Libelle Lekker zes leuke recepten om samen te maken én op te eten.
Chocoladebars met paaseitjes en Rice Krispies
Ingrediënten voor 6 personen:
- 300 g witte chocolade
- 1 kopje cornflakes (Rice Krispies)
- paaseitjes (chocolade, kleine)
- paaseitjes (kleine, gekleurde, gesuikerde)
Hoe maak je het?
- Smelt de chocolade au bain-marie en roer glad.
- Leg bakpapier in een rechthoekige vorm (plastic doos of bakplaat). Strooi de helft van de Rice Krispies uit over het bakpapier en giet de chocolade erover.
- Strooi er nu de rest van de Rice Krispies over en leg er hier en daar de paaseitjes op. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Mag er nog een extra koekje bij de chocoladebars? Beleg het bakpapier dan eerst met een laagje speculaasjes of digestive-koekjes en stort er dan de chocolade over. Ook heerlijk met fondantchocolade, natuurlijk!
Paasbroodjes
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 500 g speltbloem
- 6 witte eieren
- 50 g boter
- 10 g zout
- scheutje azijn
- 270 g melk
- 7 g droge gist
- voedingskleurstof (verschillende kleuren)
- scheutje olie
Hoe maak je het?
- Verwarm de melk in een steelpannetje, maar breng niet aan de kook. Haal zodra de melk warm is de pan van het vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Wacht totdat het melk-botermengsel lauw is.
- Meng de bloem met het zout en de gist. De gist en het zout mogen elkaar niet raken. Voeg 1 ei en het melk-botermengsel toe. Pulseer dit kort in een keukenmachine (of kneed het met de hand), zodat er een deegbal ontstaat. Kneed het deeg verder luchtig met de hand op een met olie ingevet werkblad. Kneed het deeg 15 à 20 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar zodra er een vliesje ontstaat als je het uit elkaar trekt. Laat 1 uur rijzen in een ingevette kom, afgedekt met een vochtige theedoek.
- Kook in de tussentijd de 6 witte eieren gaar. Vul een aantal bakjes met warm water, een paar druppels voedingskleurstof en wat azijn. De azijn zorgt ervoor dat de verf beter ‘pakt’ op de eieren. Doe de eieren in de kommetjes met kleurstof en laat 10 minuten weken. Als de eieren gekleurd zijn, kun je ze uit de vloeistof halen en laten drogen.
- Haal het deeg uit de kom. Druk het plat tot een rechthoek op een met olie ingevet werkblad. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en maak er cirkels (of andere vormpjes) van. Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek deze af met een natte theedoek en laat het deeg opnieuw een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
- Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het eigeel. Leg op elk broodje een geverfd ei. Druk ze ietsje in het deeg, zodat ze goed vast zitten.
- Bak de paasbroodjes in 20 à 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Hou de broodjes in de tussentijd in de gaten: hoe snel ze klaar zijn, hangt af van de soort oven die je gebruikt. Serveer de paasbroodjes met een lik roomboter. Enjoy!
Krokante chocoladenestjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 270 g fondantchocolade
- 20 g hazelnoten (gepeld)
- 20 g cashewnoten
- 20 g gepofte rijst (type Rice Krispies)
- 20 g gepelde amandelen
- 140 g suikereitjes
Hoe maak je het?
- Hak de hazelnoten, amandelen en cashewnoten fijn. Meng ze met de gepofte rijst.
- Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten. Roer er daarna de noten- en rijstmix door.
- Verdeel het mengsel over 4 siliconevormpjes, met een holte in het midden (of zet een ingevet borrelglaasje in het midden van de vorm). Zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Ontvorm de nestjes op de borden en vul ze met suikereitjes.
Cupcakes: versierplezier met rolfondant
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 110 g boter
- 110 g bloem
- 2 eieren
- rolfondant wit
- rolfondant rood
- rolfondant groen
- rolfondant geel
- 110 g kristalsuiker
- 1 kl bakpoeder
- suikereitjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter luchtig met de suiker, tot alle korreltjes opgelost zijn. Voeg één voor één de eieren toe en roer glad. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en spatel voorzichtig door het botermengsel.
- Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinbakplaat. Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag.
- Bak de cakejes 17 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
- Rol de rolfondant uit en steek er met verschillende kleine vormpjes figuurtjes uit. Versier er de cakejes mee. Verschillende laagjes rolfondant kun je op elkaar plakken met een beetje water. Voor het gras kun je wat rolfondant door de knoflookpers duwen. Werk je cakejes af met suikereitjes.
Kuiken-cakepops
Ingrediënten voor 24 stuks:
- Een halve cake
- 75 g poedersuiker
- 50 g roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
- 190 g witte chocolade (melts)
- Gele voedingskleurstof
- Rode en oranje rolfondant
- 24 lollystokjes
Hoe maak je het?
- Rasp de cake boven een kom. Klop de roomkaas op met de poedersuiker, tot een gladde massa. Roer door de cakekruimels.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol van het cakemengsel balletjes ter grootte van een dikke knikker. Leg ze op de plaat, dek af met huishoudfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Smelt de ‘melts’ tot een glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er kleurstof bij tot je de gewenste tint geel krijgt. Dip er een stokje in en prik het in een cakeballetje. Doe dit met alle balletjes.
- Neem nu een balletje vast bij het stokje en dip het in het glazuur tot het rondom bedekt is (het balletje moet helemaal onder kunnen, gebruik dus een diep kommetje of een glas). Haal het naar boven en draai, zodat overtollig glazuur eraf loopt.
- Werk de kuikentjes af met suikerdecoratie voor het glazuur opgesteven is. Zet ze rechtop, bijvoorbeeld in een stuk piepschuim, zo krijgen ze geen platte kant van het liggen. Laat 15 minuten uitharden.
Zoete bladerdeegkonijntjes
Ingrediënten voor 8 stuks:
- 1 rol bladerdeeg
- 1 el gesmolten boter
- 1 el suiker
- 1/2 kl kaneel
- Slagroom of frosting
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij uit de rol bladerdeeg twee zo groot mogelijke vierkanten, gelijk van grootte. Bestrijk met boter, maar laat de twee buitenste randen vrij.
- Meng het kaneelpoeder met de witte suiker en strooi over 1 vierkant. Bestrijk de randen met water. Leg het tweede vierkant, met de beboterde kant naar beneden, erop.
- Duw met een vork de twee buitenste randen aan. Duw de vierkantjes tegen elkaar. Snij met een pizzames de lap deeg in 8 gelijke repen. Plooi elke reep dubbel en geef er twee draaibewegingen aan. Laat onderaan een opening en zorg dat de kaneelsuiker te zien is. Draai de bovenste uiteinden (de oren) naar buiten.
- Zet de konijnen op een met bakpapier beklede bakplaat 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en werk af met een toefje frosting of slagroom voor de staart.
Bron: Libelle Lekker
Lees ook:
- Zwangerschapskledij: 7x lente-outfits voor toekomstige mama’s
- 5x originele paasknutsels
- Kraak de kleurcode: zo kies je altijd voor je favoriete paaseitje
SaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSaveSaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSave
SaveSave