Hoofdpijn bij kinderen? 6 tips
Klaagt je kindje van hoofdpijn? Erg vervelend! Wij geven graag zes handige tips voor als je kind last heeft van hoofdpijn.
Heeft je kind af en toe hoofdpijn, dan hoef je je geen zorgen te maken. Klaagt hij echter regelmatig van hoofdpijn, dan is een verder onderzoek aanbevolen. Hoofdpijn kan veroorzaakt worden door psychologische problemen, oogproblemen, tandproblemen, sinusitis, tumoren, slaapapneu/snurken,…Of het nu om een sporadische of chronische hoofdpijn gaat, als mama wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kind zich beter voelt.
Zes handige tips voor als je kind last heeft van hoofdpijn:
1. Relaxen in een donkere kamer
Als je hoofdpijn hebt, kan zelfs gedimd licht al als een marteling voelen. Laat je kind dus een tijdje tot rust komen in een verduisterde kamer.
2. Voldoende water drinken
Zorg ervoor dat je kind gehydrateerd blijft, vooral met het warme weer. Het is namelijk zo dat dehydratatie ook kan zorgen voor hoofdpijn. Minstens 1,5 liter water drinken is de boodschap.
3. Bied je kind een snack aan
Niet alleen genoeg drinken, ook voldoende eten is erg belangrijk. Geef je kind een gezonde snack. Een stukje fruit of groenten die veel water bevatten – denk bijvoorbeeld aan komkommer – zijn lekkere gezonde snacks en hydrateren het lichaam.
4. Supplementen kunnen helpen
Supplementen zoals magnesium en vitamine B2 kunnen ook helpen hoofdpijn tegen te gaan en te voorkomen. Vraag wel altijd eerst advies bij je huisarts.
5. Probeer medicijnen
Milde medicatie of pijnstillers die gewoon te koop zijn in de apotheek kunnen ook goed helpen volgens The American Migraine Foundation. Ook hier eerst checken bij je dokter of de medicijnen geschikt zijn voor kinderen.
6. Vraag advies aan de dokter
Twijfel niet om naar je huisarts te gaan als je kind wel heel vaak last heeft van hevige hoofdpijn. Een goede tip is om dan zelf alvast uit te zoeken wat de triggers voor je kind zijn pijn kunnen zijn. Of even een dagboekje bij te houden van wanneer je kind last heeft van hoofdpijn. Zo krijgt de huisarts weer iets meer zicht op de situatie.
Bron: jmouders.nl
Lees ook:
- Dosering Perdolan kindersiroop wijzigt
- Hooikoorts bij kinderen
- Mijn kind heeft een allergie, wat nu?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!