Dosering Perdolan kindersiroop wijzigt

Door -
Wegens de nieuwe paracetamolrichtlijnen krijgt Perdolan-siroop voor kinderen een hogere dosering: van 10 mg/kg naar 15 mg/kg gewicht. De pipetten worden vernieuwd, dus gooi je oude pipetten weg om vergissingen te voorkomen.

Zelfs kleine kinderen kunnen lijden aan hoofdpijn of geven aan dat er iets pijn doet. Soms gaat het vanzelf over, soms ook niet. Een pijnstiller voor kinderen kan dan voor verlichting zorgen.

Perdolan voor kinderen is een geneesmiddel op basis van paracetamol. Het is een doeltreffende en veilige keuze bij de symptomatische behandeling van koorts en pijn bij kinderen.

Nieuwe pipetjes

De pipet laat  een zeer nauwkeurige dosage toe in functie van het lichaamsgewicht van je kind. De dosering gebeurt met gradaties van 1 kg lichaamsgewicht, equivalent met 15 mg paracetamol, volgens de nieuwe richtlijnen. Deze dosis mag tot 4 maal per dag worden ingenomen.

De nieuwe pipetten worden standaard bij de siroop meegeleverd. Het is belangrijk om deze te gebruiken. Gooi de oude pipetten dus maar weg, zodat je je niet vergist.

Aangepaste dosis

Naast de siroop zijn er ook nog 3 verschillende zetpillen van Perdolan voor elke leeftijd of gewichtscategorie, elk met een specifieke dosering. Kies dus telkens een aangepaste dosis.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here