Kersverse ouders? Zo hou je de passie in jullie relatie

© Shutterstock
Als kersverse ouders hebben jullie alleen maar oog voor dat kleine wondertje, maar het is ook belangrijk dat jullie elkaar niet uit het oog verliezen. Naast ouders, zijn jullie tenslotte ook nog geliefden. Onderstaande tips kunnen helpen om de passie in jullie relatie te houden.

1. Durf je kindje soms aan anderen over te laten

Jep, we vliegen er meteen in met de moeilijkste stap van allemaal. Je kindje loslaten, zeker in het begin, is als ouder heel moeilijk. Toch zul je dit moeten leren, want opvoeden bestaat nu eenmaal ook uit loslaten. De grootouders, babysit of onthaalmoeder zullen af en toe met heel veel liefde voor je kleintje zorgen, want soms hebben jullie rust nodig. Tijd voor jezelf en voor je partner is iets waar ook je baby baat bij heeft, ook hij/zij wil graag ontspannen ouders.

2. Noem je partner geen ‘papa’

Een fout die veel ouders maken, elkaar ook ‘mama’ of ‘papa’ gaan noemen. Please don’t: opwindend is anders. Je kunt dit prima doen wanneer je tegen je kindje praat over je partner, maar noem elkaar nog altijd bij naam of koosnaampje. Het is maar een kleine moeite.

3. Maak écht tijd voor elkaar

Natuurlijk zijn jullie ‘s avonds en in het weekend bekaf. Zelfs wanneer de opvang voor je kindje intussen geregeld is, blijft het moeilijk om je verstand volledig op nul te zetten en niet constant over die kleine spruit te praten. Of om op te staan uit de zetel en de televisie uit te zetten. Probeer hier toch aan te werken, het zal jullie goed doen. Heb je inspiratie nodig voor leuke dates, kijk dan zeker hier. Voor nieuwe eetadresjes geeft de Libelle-redactie haar favorieten.  

 4. Wees seksueel actief

Het is de laatste maanden waarschijnlijk het laatste waar je aan gedacht hebt, maar toch blijft seks enorm belangrijk in een relatie. Vergeet niet om je af en toe nog eens op te maken, om je partner te verleiden, om hem tussendoor aan te raken. De affectie zal met wat geluk meegaan naar de slaapkamer.

5. Blijf communiceren

Cliché, maar ook gewoon echt waar: communicatie is key. Vergeet niet om met elkaar te blijven praten. Niet enkel over of bij je kind, maar ook onderling. Blijf interesse tonen in elkaars leven en zeg het als er iets op je lever ligt.

6. Denk ook aan jullie vrienden

Natuurlijk spreken jullie op zondagnamiddag af met bevriende koppels met kinderen, om ze samen te laten spelen of voor de brunch. Dit is natuurlijk fijn, maar let erop dat jullie ook als vriendengroep nog tijd zonder de kinderen spenderen. Gun elkaar soms ook tijd apart: jij met jouw vrienden, hij met de zijne – terwijl de ander bij de baby blijft. Zo hebben jullie altijd veel te vertellen, want jullie hoeven ook niet alles samen te doen.

Lees meer:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here