Kindvriendelijk eetcafé uitgetest: t’ASS in Mechelen

Een koffie drinken met je vriendin en de kinderen of lekker uit eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom testen wij de leukste kidsproof koffiebars, cafés en restaurants voor je uit. Deze week: kindvriendelijk eetcafé t’ASS in Mechelen.

SFEER EN GEZELLIGHEID

Midden in het Tivolipark met kasteel, kinderboerderij en kruidentuin, vlakbij het centrum van Mechelen, bots je, naast de gigantische speeltuin, op het sprookjesachtige eethuisje t’ASS. Hier kun je iets drinken op het zonnige terras (zelfs in de winter) of even binnen kruipen in het supergezellige eethuisje voor een lunch of pannenkoek.

De naam is niet toevallig gekozen. t’ASS is een jobervaringscentrum voor jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS). De uitbating is in handen van vzw De Krone en wordt ondersteund door de stad Mechelen. Jongeren met ASS krijgen in t’ASS de kans om werkervaring op te doen.

KINDEREN WELKOM

Deze plek is echt een kinderwalhalla. Hier maak je een leuke wandeling langs de dieren in de kinderboerderij en de speeltuin biedt eindeloos speelplezier. Bij mooi weer rust jij uit op het grote terras met zicht op je spelende kroost. Bij regen of koude duik je binnen in het sprookjesachtige eethuisje voor een heerlijk drankje en hapje.

BABYPROOF?

Het eethuisje is compact, dus de buggyruimte ook. De toiletten zijn in een aparte ruimte buiten en voorzien van een luiertafel. Ook all yours als je in de speeltuin bent, dus.

DE KAART

De kaart overlaadt je met pasta’s, burgers, salades en croques. Voor de kinderen kun je kiezen tussen een croque, spaghetti en bokes. Maar hun grootste specialiteit, dat zijn hun zoete én hartige pannenkoeken, een overdonderend feest op je bord waarbij geen ingrediënten gespaard worden. Of liever een Brusselse wafel? Hebben ze ook!

GROOTSTE TROEF?

Een pannenkoek eten, zalig spelen in een supergrote speeltuin met een grote aparte peuter- en tuin en een wandelingetje maken langs de dieren? Wij vonden het de perfecte uitstap en keren liefst van al elk weekend terug.

OP ZOEK NAAR ANDERE KINDVRIENDELIJKE PLEKJES? LEES HIER VERDER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content