Mmmm, een pannenkoekkonijn!

Verwen je kinderen extra tijdens het weekend met deze schattige pannenkoekkonijnen. Ze zijn bijna te mooi om op te eten.

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml melk
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 50 g boter
  • 1 ei

voor de afwerking:

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 banaan
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 80 g fondantchocolade

Bereiding

  1. Meng de bloem, de vanillesuiker en een snuifje zout. Zet een pannetje op zacht vuur en smelt daarin de boter. Voeg het ei toe aan de melk en klop even los,  schenk er ook de gesmolten boter bij.  Schenk geleidelijk het ei-melkmengsel bij het bloemmengsel en roer goed tot je een egaal beslag krijgt.
  2. Verhit een kleine flensjespan op een matig tot hoog vuur.  Giet met behulp van een maatbeker 4 ronde pannenkoekjes van zo’n 8 cm diameter en ong. 2 mm. dik in de pan. Laat de onderzijde goudbruin bakken en keer elk pannenkoekje vervolgens om. Herhaal dit, maar bak pannenkoekjes van zo’n 6 cm doorsnede. En tot slot 8 ovale voetjes van zo’n 3 cm lang en 8 oortjes van zo’n 7 cm lang.
  3. Klop de room op met de vanillesuiker en schep in een spuitzak met gekarteld mondje. Smelt de chocolade au bain-marie. Pel de banaan, snij in plakjes en besprenkel met het citroensap.
  4. Vorm de konijntjes op de borden. Werk af met een toefje slagroom voor het staartje en versier de voetjes met plakjes banaan en chocolade puntjes.

Bron: Libelle Lekker

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."