Recept: Stamppot met zalm
Stamppot is een klassiek gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens koude wintermaanden. Het is heerlijk, zit vol vitaminen en het is gemakkelijk om te maken. Bekijk hier ons heerlijk recept voor stamppot met zalm!
Stamppot met zalm
Dit recept is voor één portie voor je peuter. Wil je dit gerecht ook maken voor jou en je partner? Doe dan de ingrediënten maal vier.
Ingrediënten
- 3 bladeren boerenkool
- 1 grote aardappel
- 1 sappige, zoete peer
- 25 tot 50 gram zalm
- boter of olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwijder de harde nerven van de boerenkool. Kook de boerenkool 10 minuten in water. Giet af. Knijp de kool uiten hak ze fijn.
2. Schil de aardappel en kook hem gaar.
3. Stamp de boerenkool en aardappel.
4. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in partjes.
5. Snijd de zalm in blokjes.
6. Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een pan.
7. Bak de peer aan de ene kant van de pan en de zalm aan de andere kant van de pan kort aan.
Nog meer recepten?
Haal dan snel ons nieuwe magazine in huis: Zappy Ouders nummer 6. Daarin vind je nog meer overheerlijke gerechten en zoetigheden voor het hele gezin!
Bron: Op De Groei 2 van Sofie Dumont