© Getty

De leukste waterspelletjes om af te koelen

Met de warme temperaturen die aanhouden, zijn waterspelletjes de leukste manier om verfrissing te zoeken. Inspiratie nodig? Wij zetten enkele van onze favoriete waterspelletjes op een rij.

De leukste waterspelletjes voor de allerkleinsten

1. Schilderen met water

Wist je dat je met water coole kunstwerkjes kunt maken? Laat je kleintje schilderen op de grond. Geniet van het verbaasde gezichtje van je kindje als het zijn of haar opgedroogde schilderij ziet.

2. Kleurtjes leren

Neem een bak vol met water en voeg er verschillende kleuren balletjes (of bekertjes of potjes of ander speelgoed als je dat niet hebt) aan toe. Laat je kleintje de verschillende balletjes op kleur sorteren.

3. Vries speelgoed in een ijsvorm in

Neem plastic diertjes of andere leuke speelgoedjes, steek ze in een ijsvormpje, voeg water toe en zet in de diepvries. Afkoeling verzekerd. En nu maar proberen dat speelgoed uit het ijs te krijgen.

4. Drijven en zinken

Wat vinden kindjes het geweldig als ze zien dat sommige spulletjes op de bodem belanden en andere drijven. Vul een bak met water en neem verschillende spullen om mee te experimenteren. Denk maar aan bestek, speelgoed, takken, een tutje, blaadjes… En ga samen op ontdekking met je kindje: wat drijft en wat zinkt?

5. Vissertje vis

Vul een badje met badspeeltjes of speelgoed uit de zandbak. Voorzie enkele netjes en laat de kinderen de speelgoedjes uit het water vissen.

6. Maak een regenboog-bad

Vul een (zwem)badje met badschuim voor baby’s, voeg een beetje voedingskleurstof toe en laat je kindje baden in een heus regenboogbad.

7. Maak een poppenbad

Of een speelgoedbad. Maak een badje voor poppen of speelgoed dat je graag een sopje geeft. Laat je peuter zeker meehelpen. Pret gegarandeerd en dat speelgoed heeft meteen een opfrisbeurt gekregen.

De leukste waterspelletjes voor kleuters (en oudere kinderen)

1. Maak een waterpiñata

Vul ballonnen in verschillende kleuren met water en hang deze met een touw vast aan een boom of klimrek. Geef ieder kind een eigen kleur. Welk kind heeft als eerste al de ballonnen van zijn kleur stukgeslagen? En is waarschijnlijk het meest nat! Of ga voor de klassieke variant: om de beurt wordt iemand geblinddoekt, wie krijgt in de kortste tijd alle ballonnen stuk?

2. Speel spons-darts

Teken een groot dartsbord op de grond met stoepkrijt, hoe dichter bij de roos, hoe hoger de punten natuurlijk. Daarna is het tijd om te gooien! Gebruik een natte spons en kijk wie de hoogste score haalt!

3. Bouw een fietscarwash

Voor kindjes die graag op hun tractor, go-cart, driewieler of step zitten, is dit een erg leuke: bouw een carwash. Toegegeven: je hebt er een beetje werk aan. Maar met een rekje, sponzen, koord en pool noodles kom je al een heel eind. En dan maar lekker door de carwash.

Meer plezier tijdens de hittegolf:

Partner Content