Klopt het dat je een kind met een woedeaanval moet negeren?

Door -
Klopt het dat je een kind met een woedeaanval moet negeren? We vroegen het aan Rita Joos van vzw De Keerkring.

Wie is Rita?

Rita Joos is systeemtherapeute in individuele therapie en gezins- en relatietherapie. Daarnaast is ze counselor en coach in existentieel welzijn.

Maar wij kennen haar vooral als medewerker bij De Keerkring: een centrum voor opvoedingsondersteuning in Vlaanderen. Deze vzw ontwikkelt en organiseert verschillende vormen van opvoedingsondersteuning die tegemoetkomen aan de behoeften van verschillende doelgroepen ouders en hun kinderen in onze huidige samenleving.

Klopt het dat je een kind met een woedeaanval moet negeren?

Rita Joos: “Heeft je kind een woedeaanval? Dan is het aangeraden om hem even te laten doen. Ga er niet op in en negeer dit gedrag, zodat hij z’n woede kan ventileren. Maar stel daar als ouder ook een grens in: als het echt té ver gaat, moet je ingrijpen.”

Hoe kun je als ouder dan grenzen stellen?

Rita Joos: “Laat hem even uitrazen of geef hem een time-out. Eens de uitbarsting voorbij is, stel je hem de vraag of hij weet waarom hij die woedeaanval gekregen heeft. Op die manier confronteer je het kind met het gedrag dat hij eerder vertoonde.”

Ook de moeite:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here