3x recepten met superfoods

Wil je tijdens je zwangerschap liever iets gezonds snoepen in plaats van chocola en koekjes? Dan zijn hier alvast 3 recepten met heerlijke superfoods waardoor gezond eten een makkie wordt.

Gedroogde vruchten als superfoods

Gedroogde vruchten kun je ’s ochtends eten bij het ontbijt, verwerken in je lunch en avondeten of gewoon als lekker tussendoortje. Kortom, ze zijn ideaal als je eens iets anders wil dan gewoon fruit of koekjes! Bonner heeft sinds kort een assortiment met onder andere gedroogde cranberries en pruimen. Hier vind je alvast 3 recepten die je ongetwijfeld heerlijk gaat vinden:

Granola bars (10 stuks)

shutterstock_118310938 kopie

Ingrediënten:
200 gram havervlokken – 60 gram Bonner Cranberries – 75 gram hazelnoten – 120 ml honing – 120 ml agavesiroop – 2 eiwitten – 240 ml vers geperst appelsiensap

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten grof en doe ze met de havervlokken en de cranberries in een kom. Breng het appelsiensap met de honing aan de kook tot je een stroperig sausje krijgt en giet dat bij de rest. Voeg vervolgens 2 eiwitten toe en meng alles goed door elkaar. Als laatste voeg je de agavesiroop toe. Verdeel het mengsel mooi in een ovenschaal en laat het 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat na het bakken de schaal goed afkoelen en snij de granola bars in het gewenste formaat.
Bron: Munchies

Cranberry smoothie (2 personen)

shutterstock_300223289 kopie

Ingrediënten:
250 gram aardbeienyoghurt – 200 gram Bonner Cranberries – 200 gram rode vruchten uit de diepvries – 16 ijsblokjes

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot alles vermalen is, verdeel het over twee glazen en klaar!

Crumble met appel en pruim (voor 6 personen)

shutterstock_390244906

Ingrediënten:
300 gram Bonner gedroogde pruimen (in stukjes) – 2 appels (in stukjes) – 1 vanillestokje – 1 tl geraspte citroenschil – 1 el bloem
Voor de crumble: 125 gram bloem – 100 gram bruine suiker – 1 tl bakpoeder – 3 el havermout – 100 gram koude boter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pruimen, appels, citroenschil, bloem in een kom. Schraap het binnenste van het vanillestokje en doe dat bij de fruitmengeling. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de crumble in een andere kom en mix met je handen tot het een kruimelig geheel wordt. Vet een ovenschaal in met wat boter, schep het fruit er in en bedek met de crumble. Plaats het in de over voor 25 minuten en dien warm op.
Bron: NjamTV

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."