Hoe vind ik de perfecte fopspeen?
Geef ik mijn baby een fopspeen of niet?
Baby’s hebben een natuurlijke zuigreflex. Ze krijgen dus een zuigbehoefte en willen dan allerlei zaken in hun mond steken om die behoefte te bevredigen. Denk aan doekjes of knuffels, maar ook duimzuigen komt vaak voor. Om de zuigbehoefte van je baby te bevredigen is een fopspeen altijd beter dan de duim omdat in deze in de eerste plaats zachter en flexibeler is, maar ook omdat duimzuigen moeilijker is om af te leren. Bovendien werkt het zuigen op een fopspeen werkt kalmerend voor je baby. Daarnaast is het erg belangrijk voor het (toekomstige) gebit van je kind dat je een goede fopspeen kiest. Zo zijn bijvoorbeeld de MAM Perfect fopspenen speciaal ontwikkeld om het risico op tandproblemen te verminderen. Ze hebben een Dento-Flex® fopspeenhals die extra dun en flexibel is.
Waarop moet je letten?
- Per leeftijdscategorie zijn er verschillende fopspenen. Het is dus belangrijk dat je de juiste fopspeen kiest die bij de leeftijd van je baby past.
- Je kiest best voor spenen die gemaakt zijn in samenspraak met orthodontisten. Zij weten precies hoe het gebit zich ontwikkelt zodat je kind geen risico loopt op tand- of kaakproblemen. Een extra dunne een zachte fopspeenhals is geadviseerd door orthodontisten. De MAM Perfect fopspenen zijn 60% dunner en 4 keer zachter en flexibeler dan traditionele fopspenen*.
- Let zeker op het materiaal van de tut. Zorg dat het materiaal BPA-vrij is, want de stof Bisphenol A is schadelijk voor je baby. Alle fopspenen van MAM zijn gemaakt van BPA-vrije materialen – dus 100% veilig voor je kindje. Verder zorgt het MAM Silk speentje ervoor, dat ruim 94% van de baby’s het speentje onmiddellijk accepteren.
- Controleer de fopspeen regelmatig op beschadigingen zoals krassen of scheurtjes. Normaal gaat een tutje zes tot acht weken mee, maar vervang hem meteen als hij beschadigd is. Daarnaast is het ook goed om de fopspeen regelmatig te steriliseren door hem te koken of in een speciale steriliseerbox te stoppen.