Let op je budget voor het kerstdiner
16 dec 2013
De eindejaarsperiode staat garant voor heel wat gezellige feesten, lekkere etentjes én leuke cadeautjes. Maar de feestdagen nemen ook een grote hap uit je budget. Want al dat lekkers wil wel al eens wat kosten. Maar het kan ook anders!
Tips om te besparen
- Kies voor seizoensproducten zoals stoofperen, kolen, wild en witloof. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar het spaart je ook geld uit.
- Kerstmis draait nog steeds om de gezelligheid, niet om de meest exclusieve ingrediënten. Dus waarom zou je plots naar een delicatessenzaak gaan voor pakweg truffels als je ook een heerlijk gerecht met paddenstoelen kunt maken?
- Voorzie zo’n 150 gram vlees of vis per persoon voor het hoofdgerecht. Aangevuld met lekkere bijgerechten heeft iedereen ook met wat minder vlees of vis meer dan genoeg.
- Voor je inkopen gaat doen in de supermarkt maak je best een lijstje op van wat je allemaal nodig hebt. Hou je hieraan in de winkel en laat je niet verleiden door andere lekkernijen of gadgets.
- Heb oog voor detail! Een doordeweeks tomatensoepje ziet er heel wat feestelijker uit met een sliertje room en een toefje groen.
- Gooi restjes niet weg! Van een restantje oud stokbrood kan je bijvoorbeeld heerlijke bruchetta’s maken. Oud geworden brood tover je snel om in wentelteefjes. Met een bolletje ijs erbij heb je meteen een lekker dessert!
LEES OOK:
- Zo vier je de eerste Kerstmis van je baby
- 5 tips om met kleine kinderen veilig de feestdagen door te komen
- LOL: Hoe een kerstfotoshoot met je baby volledig de mist in kan gaan
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!