41% van Belgische baby’s slaapt op buik

Vandaag – donderdag 21 maart 2013 – is het de internationale dag van de slaap. Iedereen weet dat slapen een basisbehoefte is en dat een ernstig slaapgebrek kan leiden tot fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Ook baby’s hebben nood aan voldoende slaap! Wist je trouwens dat maar liefst 41% van de Belgische baby’s verkiest om op het buikje te slapen?

Een onderzoek van AeroSleep, producent van lucht- en vochtdoorlatende matrasbeschermers, onderzocht de slaapgewoontes van Belgische baby's tussen 0 en 2 jaar en kwam daarbij verrassend tot de conclusie dat maar liefst 41% van hen op de buik slaapt. En dit terwijl experts het slapen op de buik sterk afraden. 's nachts leggen 59% van de ouders hun baby op de rug om te slapen.

44% van de ouders controleert dagelijks de temperatuur van het slaapkamertje, 27% doet dit echter nooit. Een baby kan zijn lichaamswarmte moeilijk zelf regelen, dus het is van groot belang dat de kamertemperatuur niet te hoog ligt. Zo'n 18° C is ideaal.

Ook verrassend is het feit dat 41% van de ondervraagde ouders een donsdekentje gebruikt in het bedje van hun kind. 73% slaapt enkel met een slaapzak, 34% opteert dan weer voor een dekentje.

 

 

 

Partner Content