Een babygym kopen: dit zijn de voordelen

Door -
babygym voordelen
©andme.nl & ukkepuq.nl
Van plan om een babygym te kopen voor je kindje? Goed idee, want dit speelgoed is goed voor z'n ontwikkeling. Maar welke voordelen zijn er nog? We leggen het je uit:

Wat is dat eigenlijk, een babygym?

Een babygym is een toestel in de vorm van een boog, twee gekruiste bogen of een rekje, dat je over je kindje heen zet als hij op de grond op een speelmat of in de box ligt. Aan die bogen of het rekje hangen verschillende kleine speeltjes die bewegen of muziek maken. Als je baby op z’n rug onder de babygym ligt, kan hij met zijn handen en voeten met de hangende speeltjes spelen, door ze te pakken of er tegenaan te trappelen.

Daarom is het goed voor zijn of haar ontwikkeling

  • Het stimuleert de zintuigen.
  • Het bevordert de coördinatie.
  • Het versterkt spelenderwijs z’n spieren.
  • Het bevordert zijn evenwichtsgevoel.
  • Als je baby begrijpt dat hij zo’n bungelend speeltje kan laten bewegen of rammelen, zal hij zijn actie gaan herhalen. Dit speelgoed is met andere woorden leerzaam: zo leert hij oorzaak en gevolg begrijpen.
  • Het is goed voor het zelfvertrouwen: als je kind merkt dat hij steeds makkelijker iets kan vastgrijpen of zelfstandig een geluidje kan laten afspelen, krijgt hij meer vertrouwen in zichzelf.

Wanneer begin je met een babygym?

Rond de drie maanden wordt een baby steeds sterker en beweeglijker, hét ideale moment dus om je kleintje de babygym te laten ontdekken. Natuurlijk mag je het altijd wat vroeger uitproberen. Ga dan gewoon eens na hoe je kleintje reageert. Begint jouw kind te huilen? Dan berg je het speeltje best nog even op om het later nog eens te testen.

Tip van de redactie

Babygyms vind je in allerlei vormen, kleuren en materialen. De felgekleurde plastic versies heb je vast al gezien, maar de houten, iets soberdere, exemplaren kom je ook steeds vaker tegen. Welke babygym je koopt hangt dan ook vooral af van jouw smaak.

De dames van Jut & Juul stuurden ons een prachtexemplaar op van &ME. Deze is stijlvol, modern en je baby zal er zich eindeloos mee amuseren. Tip: leg een boxkleed onder je kindje, zodat hij comfortabel en zacht ligt.

babygym voordelen

Babygym &Me – € 74,95 – Shop hier
Boxkleed Home by Door – € 69,95 – Shop hier

Ook van Ukkepuq mochten we een leuke babygym testen. Deze keer met okergele, grijze en zwarte tinten! Mooi pluspunt: de speeltjes maken een geluidje, en dat vinden kleine kindjes altijd fijn.

babygym voordelen

Ukkepuq – € 69,95 – Shop hier

Bronnen: oudersvannu.nl & 24baby.nl

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here