Borstvoeding: heeft de grootte van je borsten invloed op je melkproductie?

Door -
borstvoeding
©GettyImages
Kersverse mama's zullen vast al al gemerkt dat hun borsten groter zijn tijdens de periode dat ze borstvoeding geven. Maar heeft de grootte van hun boezem een invloed op de melkproductie? En vooral op de hoeveelheid?

Grote borsten= meer melk?

Het antwoord hierop is: neen! De hoeveelheid melk die jouw lichaam aanmaakt is niet afhankelijk van de grootte van de borsten, maar wel van de hoeveelheid dat je kindje drinkt. Hoe meer de baby drinkt, hoe beter de productie.

Meer melk uit de ene borst dan de andere

Geef je borstvoeding en merk je dat er meer melk uit de ene borst komt dan de andere? Geen paniek, dit is niet abnormaal. Er zijn verschillende redenen mogelijk:

  • De melkkanalen kunnen in grootte verschillen.
  • De hoeveelheid melkklierweefsel verschilt per borst.
  • Jouw spruit kan een voorkeur hebben voor een bepaalde borst. Hoe meer die drinkt uit een borst, hoe groter de melkproductie van deze borst en omgekeerd.

Wat met de grootte en de vorm van de tepels?

In principe hebben de grootte en vorm van de tepels geen invloed op jouw borstvoeding. Maar als je stuwing hebt of wat moeilijkheden hebt om je kind aan te leggen, kunnen de grootte en vorm van je tepel wél een rol spelen. Haal er in dit geval een lactatiekundige bij, hij of zij zal jou hier vast mee kunnen helpen waardoor het na verloop van tijd weer vlotter gaat.

Bronnen: borstvoedingmetmedela.nl & lalecheleague.nl

Ook over borstvoeding:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here