Even binnenkijken: de kinderkamer van Anna

Superblij zijn we, dat we mogen binnenkijken in het paradijs van het kindje van een van onze lezeressen. Deze keer is Anna (6 maanden) uit Ravels aan de beurt.

BINNENKIJKEN IN DE KINDERKAMER VAN ANNA (6 MAANDEN)

binnenkijken babykamer kinderkamer

binnenkijken babykamer kinderkamer

binnenkijken babykamer kinderkamer

binnenkijken babykamer kinderkamer

binnenkijken babykamer kinderkamer

binnenkijken babykamer kinderkamer

DE KINDERKAMER: MAMA KATRIN (29) VERTELT

WELKE KAMER WAS HET VROEGER?

Katrin: “Toen we dit huis zeven jaar geleden kochten, was dit al een meisjeskamer. We hebben het dan ook zo gehouden als kinderkamer. Mits uiteraard een aantal aanpassingen.”

HOE HEBBEN JULLIE DE INRICHTING VAN DE KINDERKAMER AANGEPAKT?

Katrin: “Ik heb geprobeerd om de kamer rust te laten uitstralen door de muren wit te schilderen. Maar ik miste toch een klein beetje pit in haar kamertje. Met het prachtige
behangpapier van Roomblush had ik het gewenste effect gevonden. Een ruimte die rust uitstraalt, maar toch met een leuk accent. Ik heb het voor de rest vrij rustig gehouden qua kleuren: neutrale tinten in de decoratie en twee planten maken het compleet.

Groen in de kamer vind ik dan ook zeer fijn. In onze kinderkamers ligt een ‘harde’ zwarte vloer. Dat vinden we erg jammer. Ik heb geprobeerd om hem naar de achtergrond te brengen door er een grote witte mat op te leggen. Ooit willen we hier nog een
rustige laminaat of parket leggen. Dan is het pas echt af!”

WIE WAS ER VERANTWOORDELIJK VOOR DE INRICHTING? WIE HEEFT GEHOLPEN?

Katrin: “Mijn partner heeft de schilderwerken gedaan en mijn schoonmoeder is een krak in behangen. Samen hebben we de kamer op een halve dag behangen. Alleen durfde ik er niet goed aan beginnen, want het is heel belangrijk dat het behang juist in elkaar overloopt om een mooi effect te krijgen. Daar zijn we dan samen ook in geslaagd.

De decoratie heb ik gedurende de maanden bij elkaar gesprokkeld. Dat is iets wat moet groeien. Als je binnen een jaar terugkijkt in haar kamertje heb ik waarschijnlijk weer wat leuke items toegevoegd. Ik ben iemand die er altijd blijft in veranderen. Ik vind het dan ook zeer leuk om creatief bezig te zijn en het gezellig te maken in huis.”

HOELANG ZIJN JULLIE MET DE INRICHTING VAN DE KINDERKAMER BEZIG GEWEEST?

Katrin: “Het schilderen en behangen was in een week gebeurd. De afwerking van de kamer is zoals ik reeds vertelde iets wat maanden geduurd heeft. Als ik iets leuks zie voor op de kamertjes, dan breng ik het mee.”

WAAR VOND JE DE NODIGE INSPIRATIE?

Katrin: “Ik kan me uren bezighouden met het online afschuimen van de leukste kinderwinkels. Ik heb niet echt een specifieke winkel waar ik de spulletjes koop. Het komt zo een beetje van overal. Winkels die ik regelmatig opzoek zijn Zara Home, Het land van Ooit, De Gele Flamingo, roomrosie, H&M home, IKEA …”

WAT IS JE FAVORIETE PLEKJE OF ITEM VAN DE KAMER EN WAAROM?

Katrin: “Ik heb verschillende favoriete items. Als ik echt moet kiezen, zou ik gaan voor
de klamboe van Jollein. Wanneer ik die boven haar bedje hing, vond ik dat de kamer nog
meer uitstraling kreeg. Het werd ineens heel erg knus en gezellig bij haar bedje.”

HEEFT JE KIND OOK EEN FAVORIET PLEKJE OF ITEM?

Katrin: “Om het zelf aan te geven, is ze nog een beetje te klein, maar als ik haar te slapen leg overdag geef ik haar vaak een wisselhouding. Hiervoor gebruik ik de xl gans van Senger Naturwelt. Daar is ze al wel gehecht aan, denk ik.

Het is dan ook een superleuk item om op de geboortelijst te zetten. Het ziet er niet alleen erg leuk uit, maar het is nog eens praktisch. Je kindje voelt zich geborgen. In de winter kun je de gans opwarmen in de oven (75 graden) of leg je hem even op de verwarming. In de zomer kun je hem in de diepvries leggen voor afkoeling.

Ook is het leuk om te gebruiken als maandfoto. In het begin is je kindje ieniemini naast deze grote knuffel, met de tijd zie je hem of haar echt groeien. Om de gans voorbij te steken, moet ze dus nog eventjes haar best doen.”

STOND ER IETS OP HET VERLANGLIJSTJE VAN JE KIND WAAR JIJ MINDER ENTHOUSIAST OVER WAS? HOE HEB JE DAT OPGELOST?

Katrin: “Dat is nog niet van toepassing, maar zal ongetwijfeld nog komen!”

ZIT ER EEN BEPAALD VERHAAL ACHTER HET KAMERTJE, DE INRICHTING OF EEN BEPAALD ITEM?

Katrin: “Bij de geboorte van onze dochter heb ik een pop van Paula Reina cadeau gekregen van een vriendin. Zij maakte er allemaal bijpassende kleertjes bij uit het boek: Boven de wolken 9, voor Paula en Julien. Dat vond ik zo’n leuk cadeau. Ik zie haar later al ‘sleuren’ met haar popjes en moederen a volonté. Tot die tijd heb ik ze een mooi plekje gegeven in haar kamertje.”

WAT ZIJN JE FAVORIETE WINKELS VOOR DECORATIE VOOR DE KINDERKAMER?

Katrin: “Het Land van Ooit, De Gele Flamingo, roomrosie, IKEA, H&M home, Zara Home, Roomblush. En waarschijnlijk nog wel een paar die ik nu vergeet op te noemen.”

HEB JE FAVORIETE INSTAGRAMACCOUNTS DIE JE VOLGT VOOR INSPIRATIE?

Katrin: “Voor inspiratie gebruik ik vaak de hashtag babykamer. Dan kom je uiteraard bij
massa’s accounts uit. Een echte favoriet heb ik niet. Vaak zoek ik mijn inspiratie ook op
Pinterest.”

PRAKTISCHE INFO

Grootte van de kamer: 20 vierkante meter

Stijl of thema: Ik vind het moeilijk om een juiste stijl te benoemen, maar Scandinavisch met een speelse toets komt het dichtst in de buurt. 🙂

Gebruikte kleuren: Wit, beige, groen (planten), oranje in het behang. Rustige tinten.

Materiaal van de vloer: jammer genoeg een zwarte tegel.

Keuze verf/behang:
Verf: Signaalwit
Behang komt van Roomblush, zumo.

Mogen we ook eens in de kamer van jouw kindje binnenkijken? Stuur dan zeker een mailtje met enkele foto’s naar sara.dekens@libelle.be.

MEER INSPIRATIE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content