Eco-vakantie

Op Landal Aelderholt, Nederland, staan nu tien luxe Eco-woningen . Hiermee geeft Landal GreenParks een duurzame impuls aan het park. Zappybaby ging een kijkje nemen.

Dwars door de vrijdagse avondspits rijden we naar Aalden. Eens aangekomen zijn we aangenaam verrast door de knappe vakantiewoning voor 8 personen. Niks eenvoudig huisje in het bos. Wel een ruim huis waar alles aanwezig is van volwaardig babybed over kinderstoel tot Senseo-koffiezetapparaat…
 
De kinderen gaan zonder morren slapen. Elke slaapkamer is hip ingericht met steigerhouten bed en kasten. Bij elke kamer zit een best luxueuze badkamer met bad of douche. Je kan hier dus ook makkelijk met meerdere gezinnen logeren zonder elkaar voor de voeten te lopen.
 
Pas 's ochtends als we broodjes gaan kopen voor het ontbijt merken we hoe mooi de gevel van het huis is.
 
Lekker spelen
Na het eten is het zover en de kinderen houden het niet meer: tijd om te gaan zwemmen. Het zwembad heeft voor iedereen iets leuks in petto: een kleine glijbaan, een grote glijbaan, bubbelbad, stroming,…
 
Buiten valt er ook genoeg te beleven: een grote speeltuin , boerderijdieren, mini-golf, tennisterreinen. Als het weer tegenvalt, kunnen kinderen zich uitleven in de grote binnenspeeltuin .
 
Eco-woningen
Je zou haast vergeten dat we gekomen zijn om de nieuwe eco-woningen te bekijken. En het gaat heus niet alleen om de mooie gevel!
 
De nieuwe 8-persoons Eco-bungalows zijn zeer bijzonder. Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks: "De woningen zijn van de nieuwste technologie op eco-gebied voorzien, zoals een eco-schakelaar, waterbesparende douches en zonnepanelen . De daken zijn optimaal geïsoleerd , er is driedubbel glas gebruikt, de noordzijde van de woningen bestaat uit natuursteen terwijl de zuidzijde veel ramen telt. Er zijn bewegingssensoren die de verlichting en verwarming aansturen. Tot slot hebben de woningen vogelvriendelijke dakpannen. Gierzwaluwen en huismussen zijn daar van harte welkom."
 
Betrokken ondernemen
Landal GreenParks is nauw verbonden met de naaste omgeving en maakt zich sterk voor de natuur, de gast en de samenleving. Algemeen Directeur Thomas Heerkens zegt hierover: "Wie betrokken wil ondernemen zal kritisch naar zichzelf moeten kijken. Wij kijken voortdurend welke bedrijfsprocessen we duurzamer in kunnen vullen. Dat zeggen we niet alleen, we maken het, waar we kunnen, ook waar. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe Eco-woning."
Voor meer informatie: www.landal.be

Partner Content