Een feestdiner voor iedereen

Samen met Olvarit Natuurlijk zou het fijner zijn wanneer jong én oud van hetzelfde diner smullen, maar helaas: koken voor een baby is helemaal anders dan kokkerellen voor een volwassene. Zo voeg je bijvoorbeeld nooit zout toe aan een babymaaltijd. Wil je het toch feestelijk maken voor de jongsten aan tafel? Probeer dan één van deze receptjes – eventueel met behulp van de potjes van Olvarit. Want die zijn helemaal afgestemd op wat jouw kindje nodig heeft. Stamppotje van bloemkool met heerlijke peertjes Dit heb je nodig

  • 4 maanden potje Olvarit bloemkool (125 gr.)
  • 30 gr peer
  • 40 gr aardappel
  • 40 gr linzen

En ook

  • stoompan

Aan de slag!

  1. Bereid de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in partjes.
  3. Schil de aardappelen, snij in kleine stukjes en stoom gaar in 20 minuten (zonder zout!).
  4. Prak de gestoomde aardappels, peer, linzen en bloemkoolpuree door elkaar.

Tip: vanaf 6 of 8 maanden kun je kruiden beginnen toevoegen, zoals rozemarijn, basilicum, dille, peterselie of oregano. Dit stamppotje smaakt nog lekkerder met wat peterselie door de puree. Stamppotje van doperwtjes met munt en avocado Dit heb je nodig

  • 100 gr doperwten
  • 25 gr kip
  • 75 gr aardappelen
  • een partje avocado (10 gr)
  • 2 blaadjes munt
  • 1 tl vloeibare margarine of olijfolie

En ook

  • stoompan
  • braadpan
  • staafmixer

Aan de slag!

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Stoom de aardappelen en de doperwten gaar (zonder zout!); de aardappelen in 20 minuten en de doperwten in 2 minuten.
  2. Verhit wat olie of margarine in een braadpan, braad de kip aan. Giet er water bij zodat de kip voor 2/3 in het water ligt. Breng het water tegen het kookpunt en stoof de kip 10 minuten in de braadpan. Check of ze goed doorbakken is vanbinnen en snijd in hele fijne stukjes.
  3. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd een partje af. Hoe rijper de avocado, hoe makkelijker.
  4. Pureer alles samen met een staafmixer tot een fijne puree. PS: vanaf 6 maanden kun je beginnen met het toevoegen van kruiden. Dit recept is heerlijk met twee blaadjes gemixte munt in de puree.

Wist je dat… je dit recept makkelijk zelf kunt maken, maar Olvarit heeft ook al ‘erwtjes, kip & aardappel’ met veel zorg in een potje gedaan. Feestelijk kerst-stampotje Dit heb je nodig

  • 100 gr doperwten
  • 50 gr kalkoen
  • 75 gr aardappelen
  • 1 tl vloeibare margarine
  • rozemarijn

En ook

  • braadpan
  • stoompan
  • bakpapier
  • stamper
  • kerstboomvormpje

Aan de slag!

  1. Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes. Stoom de aardappelen en doperwten gaar zonder zout; de aardappelen in 20 minuten en de doperwten in 2 minuten.
  2. Stamp de aardappelen tot een fijne puree met een stamper of vork. Vanaf 6 of 8 maanden kun je kun je beginnen met het toevoegen van kruiden. Dit recept is heerlijk met een beetje rozemarijn in de puree.
  3. Verhit een beetje olie of vloeibare margarine in de braadpan, leg de kalkoen in de pan en braad aan. Giet er 2/3 water bij, breng het water tegen het kookpunt en stoof de kalkoen 10 minuten in de braadpan. Controleer of het vlees binnenin mooi gaar is en snijd in hele fijne stukjes.
  4. Maak van de puree een kerstboompje: Strijk een laag puree van twee duimen dik op een vel bakpapier. Maak het kerstboomvormpje nat met heet water. Steek met het kerstboomvormpje de puree uit en haal de overige puree weg. Leg de kerstboompuree in de voorverwarmde oven van 200 °C. Bak 15-20 min. tot de bovenkant licht bruin is.
  5. Nadat je de kerstboom uit de oven hebt gehaald, strooi je de doperwten als kleine kerstballetjes over de kerstboom heen. Prak de doperwten fijn als je kindje nog maar net begonnen is met stukjes eten.
  6. Serveer de fijne stukjes kalkoen om de kerstboom heen als sneeuwvlokjes.

[sm-rambla-embed][VWVIDEO_WNX8Lj][/sm-rambla-embed]

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."