5x fabels over katten en baby’s ontkracht

Door -
katten en baby's
©GettyImages
Heb je poezen in huis en vrees je voor de gevolgen van zodra je kindje geboren is? Geen nood, katten en baby's gaan prima samen!

Heel wat horrorverhalen passeren de revue, maar die fabeltjes neem je best met een korrel zout. Zelfs al is het even wennen voor de beestjes.

5x fabels ontkracht

1. Zwanger? Dan moeten de katten het huis uit

Sommige vrouwen zijn ervan overtuigd dat deze dieren weg moeten van zodra ze in blijde verwachting zijn. Maar dat is gelukkig niet nodig. Het schoonmaken van de kattenbak laat je tijdens de zwangerschap wél best over aan je partner, om besmetting met toxoplasmose te voorkomen.

2. Ze kunnen baby’s verstikken door de lucht uit hun mondje te zuigen

Het is waar dat deze vierpotige vrienden zich aangetrokken voelen tot de lippen van een baby, omdat ze nu eenmaal naar melk ruiken. Maar het is zeker niet zo dat ze de lucht uit de mond willen zuigen. Stel je voor!

Ook zijn ze op zoek naar warmte, waardoor ze graag in het gezelschap van je pasgeborene vertoeven. Al raden we je aan om ze altijd uit de buurt van je slapende baby te houden. Doe daarom altijd de deur van de babykamer dicht en gebruik een babymonitor om je kind én de kat in de gaten te houden.

3. Katten houden niet van baby’s

Weer een onjuist vertelsel! Zorg er wel voor dat je je kat goed voorbereidt op de komst van het nieuwe gezinslid. Laat bijvoorbeeld geluiden van baby’s op YouTube horen of laat de beestjes ruiken aan de kinderspeeltjes.

4. Kattenvlooien zijn levensgevaarlijk voor jouw kind

Het is belangrijk om je kat te ontvlooien voor de komst van de baby, en dat je dat nadien ook blijft doen. Maar vlooienbeten zijn helemaal niet gevaarlijk. Ze zijn gewoon — net als alle andere insectenbeten trouwens — erg vervelend.

5. Een huilende baby zorgt ervoor dat katten zich gevaarlijk gaan gedragen

Volgens sommigen zouden katten in de wieg kruipen en de baby pijn doen om hem stil te krijgen. Mispoes! Het is uiteraard wel mogelijk dat ze eens komen piepen, al is dat dan voornamelijk omdat ze bezorgd of nieuwsgierig zijn. Maar zoals we al vermeldden bij puntje twee, kruipt je kat beter niet in bed bij je kind.

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here