dankbaar-crèche

Hartverwarmend: 20 lezeressen over waarom zij zo dankbaar zijn voor hun crèche of onthaalmoeder

Als jij een goede onthaalouder of crèche hebt gevonden, dan besef je net als ons: ze zijn goud waard! Omdat ze een beter statuut verdienen, omdat het aantal kindjes per begeleider dringend naar beneden moet én omdat het de dag van de onthaalouder is: 20 lezeressen over waarom zij zó dankbaar zijn voor hun crèche of onthaalouder.

1000 x dank

We lanceerden een oproepje met de simpele vraag: waarom ben jij je crèche of onthaalmoeder zo dankbaar? De reacties waren ronduit hartverwarmend.

Mama Martine: “Mijn jongens zijn intussen 16 en 19 jaar, maar ik herinner me nog heel goed dat de beleefdheidsregels zoals alstublieft en dankuwel telkens werden geoefend in de crèche als de kindjes een koekje kregen. Dit deden we thuis natuurlijk ook, maar dergelijke kleine zaken zijn zo belangrijk. Ik krijg nog regelmatig complimenten van hoe wel opgevoed mijn zonen zijn.”

Mama Thessa: “Onthaalmoeder Fien Tuyaerts staat altijd voor me klaar. Ze is goed met de kindjes, heel erg zorgzaam en staat altijd paraat. Mede dankzij haar heb ik mijn droomjob te pakken!”

Mama Lindsay: “Ons dochtertje ging naar Speelpaleis in Lokeren. Ze sloot haar tijd in de crèche af in volle coronatijd. Aangezien zowel mijn partner als ik een essentieel beroep hebben, kon ze gedurende die periode blijven gaan naar de crèche. Die tijd was niet altijd simpel maar de begeleiding stond steeds voor ons klaar. Het is voor ons dan ook niet meer dan normaal dat ons tweede kindje ook naar daar zal gaan. Het zijn stuk voor stuk toppers!”

Ik was zo enthousiast over de crèche van mijn kinderen, dat ik van job ben veranderd, en er zelf ben begonnen – Kim Zoons

Mama Sara: “Zonder de crèche zou ik simpelweg niet kunnen gaan werken. Mijn oudste gaat ondertussen naar school, maar de jongste gaat vier dagen per week naar de crèche. En zonder mijn werk kunnen we als gezin simpelweg niet overleven. Ik moet ook eerlijk toegeven: toen ik zwanger was van mijn tweede, was ik heel blij dat ik mijn oudste zoontje regelmatig naar de crèche kon brengen. Anders had ik nooit eens rustig een dutje kunnen doen.”

Mama Anke Everaerts: “Het is al een tijdje geleden, maar Nancy Thys is een fantastische onthaalmoeder. Haar motto: kindjes laten spelen en ontdekken zonder al te veel te moeien. Ze volgde onze wensen qua borstvoeding en was telkens heel begripvol voor in het begin het moeilijke afscheid en dutjes. Ze is een onthaalmoeder met een gouden hart!”

Mama Margot Van De Gehuchte:Lynn van Vynckt van De kleine beer – Ferm kinderopvang is fantastisch! Elke ochtend is er een wame ontvangst! Ze staat altijd klaar voor de kindjes, is creatief met ze bezig en verzorgt ze met alle liefde. De kindjes gaan met plezier naar haar toe! Ravotten buiten, wandelingetjes maken, schilderen, tekenen, dansen, knuffelen, noem maar op! En altijd met een glimlach! Maar ze is ook betrokken bij ons en kan goed luisteren als het even allemaal wat te veel wordt of als we ten einde raad zijn, lynn, je bent geweldig!”

Mama Lobke Ribbens: Ik ben hen dankbaar omdat ze onze kinderen een fantastische tweede thuis geven! Ze helpen ze groeien en bloeien! Ze toveren elke dag een lach op hun gezicht. De kinderen laten geen traan als mama en papa vertrekken, en soms willen ze zelfs niet mee naar huis! Dikke merci

Lezeres Yentl Godichiabois: “Mama zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Onze Lowen heeft toppers van onthaalouders. Ze zorgen goed voor hem, maar staan ook klaar voor een babbel met de mama.”

Mama Brenda Vanderspikken: “Onze onthaalmoeder Sofie Lenaerts stond/staat altijd voor ons klaar. Ze heeft oog voor detail en zal altijd een uitgebreid verslag geven van alles wat er die dag gebeurd is. Wanneer onze kindjes een nieuwe mijlpaal halen, zie je aan haar dat ze even trots is op de kleintjes als wij dat zijn. Ik weet dat als er iets is met mijn kindjes, dat ze in goede handen zijn. Ze zal dan ook altijd berichtjes sturen om ons gerust te stellen. Ze denkt echt aan alles, zo ontving ik een kaartje voor Moederdag. Ze kent de kindjes vanbinnen en vanbuiten en volgt het volledige ritme van hen. En zo kan ik nog 101 redenen opnoemen waarom zij het verdient om in de bloemetjes gezet te worden”

Als Charlie een goed dagje had, zeggen zijn begeleiders: “Het was een goed dagje voor ons”. Die ‘ons’ is zo verbindend en toont enkel maar extra aan dat zij hem ook zien als familie – Nele Aerenhouts

Mama Emma Boeckmans: “Ik zet graag Engeltjes en Bengelen in Hulshout in de kijker. Deze 3 topmadammen verdienen een dikke extra pluim! Ze ontvangen onze dochter elke dag met een lach. En ons popje? Die bekijkt mij niet meer bij het afzetten, een teken dat het er goed is! Ze staan ook steeds klaar om ons tips en goede raad te geven. Kortom, de crème de la crème.

Mama-redactrice Goele: “Dankzij onze crèche kan ik mijn job uitvoeren, maar voor mij betekent de opvang zoveel meer dan dat. Van tante Kelly en Ilse die altijd met een grote glimlach zoontje Ollie uit mijn handen nemen zodat ik met een gerust gemoed kan vertrekken, tot het advies dat ze regelmatig geven of de gouden tips die ik nooit eerder ergens las (Wist je dat je als je Vicks wilt geven aan een kleintje, je dat best op een maandverbandje aanbrengt en dat in het bedje van je kindje plakt?). En dan zijn er nog de vlindertantes die met evenveel liefde alle kindjes verzorgen. Ik kus mijn pollekes met zo’n crèche als de onze.”

Mama Sarah Van Cauteren: “De juffen van ‘t Patotterke Temse zijn stuk voor stuk cadeautjes om in het jonge leven van mijn kindjes te hebben! Een goed georganiseerde opvang waar het welbevinden van de kindjes absoluut op één staat! Met veel warmte en enthousiasme krijgen alle Patotterkes er de kans om te groeien en ook als ouder heb ik me altijd heel betrokken gevoeld!”

Mama zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Onze onthaalouders staan altijd bij met raad en daad – Yentl Godichiabois

Mama Nele Aerenhouts: “Danku danku danku aan Het gouden kroontje in Borgerhout! Dit is Charlies tweede thuis! Super mooi om te zien hoe jullie de kinderen echt goed kennen allemaal en voor hen zorgen alsof het jullie eigen kinderen zijn. Elke ochtend opnieuw staan jullie hen op te wachten met telkens evenveel enthousiasme en liefde. Als Charlie een goed dagje had, zeggen jullie: “Het was een goed dagje voor ons, Charlie”. Die ‘ons’ is zo verbindend en toont enkel maar extra aan dat jullie hem ook zien als familie. En dat is ontzettend waardevol!”

Mama Ilona Willaerts: “Olivia bekijkt Tante Sonja (onthaalmoeder) als een tweede thuis. Als we oprijden, zegt ze altijd: ‘we zijn thuis’. Ze krijgt er de beste zorgen en veel liefde van Sonja Paulus en haar man. Wij zouden ons geen betere onthaalmoeder kunnen inbeelden. Wanneer je kind graag naar de opvang gaat, maakt je dat als mama super gelukkig.”

Een mama van een kind dat graag naar de crèche gaat, is een gelukkige mama

Mama Annouck Truyens: “Ze geven voltijds aandacht aan de ontwikkeling van mijn kinderen. Heel de dag opvoeden, voor eten, zorgen, grote en kleine pijntjes verzachten,… Van mij mag het loon van kinderbegeleiders met enkele honderden euro’s per maand stijgen. En er mogen zeker enkele medewerkers extra komen per groep. Ze leggen de basis voor de rest van onze kinderen hun leven! Dankjewel Kinderdagverblijf Windekind Zolder!

Mama Sofie De Pauw: “Onze dochter is intussen 11 jaar, maar wij waren heel tevreden over de crèche. Onze dochter is geboren met Pierre Robin waardoor ze niet zelfstandig kon ademen en ze een canule gestoken hebben in haar keel. Aangezien ze dit voor de stembanden steken kon mijn dochter één jaar lang geen geluid meer maken. De artsen raadden de crèche af, maar dankzij het geweldige team van Biekeboke (vroeger Nijntje) kon ze toch gaan. Zij hebben allemaal een opleiding EHBO gevolgd zodat ze haar konden reanimeren, mocht er iets gebeuren. Ook de slijmen moesten meermaals per dag geaspireerd worden met een toestel en dat hebben ze allemaal aangeleerd zodat onze dochter naar de crèche kon. Eeuwig dankbaar.”

Oma Nora Van Assche: Onze kleindochters zijn een achttal weken voor hun uitgerekende datum geboren. De ongerustheid en twijfels waren er wel degelijk. Onze dochter en schoonzoon runnen een succesvolle en drukbezochte zaak. Alle grootouders waren/zijn nog aan het werk, dus moesten die kleine prutskes naar de crèche. De liefde, zorg en toewijding die de meisjes daar mochten ontvangen was ongelooflijk! Wij zijn enorm blij met de fantastische mensen die voor de prinsesjes zorgen, elke dag opnieuw met de glimlach en heel veel enthousiasme! Dankjewel Pagadderteam! (Antwerpen)”

Mijn dochter gaat naar school, maar we springen af en toe nog binnen omdat we haar zo missen – Mirella Schalley

Mama Julie Lobbestael: “Ik heb mijn dochtertje zien groeien en bloeien en dat op een heel mooie manier. Ook ik leer bij dankzij de mensen die in het kinderdagvebrlijf werken. De ongelooflijke steun die ik er krijg (mijn dochtertje is uitzonderlijk vaak ziek, soms met opnames tot gevolg) en de oprechte liefde die ze voelen voor mijn dochtertje, daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Ik waardeer hun geduld en advies en kan er altijd met een gerust hart vertrekken❤️ Kinderdagverblijf Engelbewaarder, jullie zijn toppers. Een welgemeende merci!”

Mama Mirella Schalley: “Ik zou graag Danielle Van Den Berghe in de bloemetjes zetten. Ons dochtertje gaat nu naar school, maar we springen af en toe nog eens binnen omdat we haar missen. Ze stond altijd klaar voor ons dochtertje, maar ook voor ons als ouders, met een luisterend oor en goede raad. Danielle heeft een erg goede band met haar kindjes, dat zie je meteen als je er binnenkomt. Spelen, zingen, dansen, lekker eten, dutjes doen of pijntjes verzorgen? Het was allemaal dik in orde! Een betere onthaalmoeder -met een hart van goud- hadden we ons niet kunnen wensen.”

Mama Caroline Van Steenbergen schreef zelfs een gedicht toen haar zoontje naar school ging:

Afscheid van de crèche

Een pamper werd een potje

Een speentje werd een glas

Kruipen werd eerst stappen

Daarna springen in een plas

En altijd was jij er

Om mij te troosten bij verdriet

Samen mama uit te zwaaien

Me af te leiden met een lied

Bedankt voor alle boekjes

En afgeveegde snottebellen

Voor het zwembad in de zomer

Dat ik je alles mocht vertellen

Want al praat ik nog niet duidelijk

Eén ding moet je zeker weten

Ik ben zo blij dat jij er was

En jij, waarom ben jij je crèche, onthaalouder of favoriete kinderbegeleider zo dankbaar?

Meer over de crèche of onthaalmoeder:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."