Help, ik ben een helikoptermama

Ben jij ook zo’n mama die alleen maar het beste wil voor haar kind? Zo’n mama die het pad effent voor haar kroost, elke kreuk gladstrijkt en overal een oogje in het zeil houdt? Dan ben je een helikoptermama. Allemaal goedbedoeld, maar soms een beetje verstikkend natuurlijk. Journaliste Eva De Geyter schreef er een boek over.

Natuurlijk stel je jezelf af en toe de vraag of je het wel goed doet als mama. Want voor jouw kinderen wil je alleen maar het beste. En soms ga je daar best wel ver in. Je probeert hen te behoeden van alle kwaad, probeert hen – goedbedoeld – veel raad te geven en je houdt altijd en overal een oogje in het zeil. Allemaal goed en wel, maar je gedrag kan best verstikkend werken voor je kind(eren).

Het opvoedboek "Help, ik ben een helikoptermama" wil graag aantonen dat het opvoedingsproces niet altijd perfect moet verlopen. En dat "gewoon goed" goed genoeg kan zijn.

Journaliste Eva De Geyter, zelf mama van twee kinderen en de vrouw van Freek Braeckman, wou naar eigen zeggen geen handleiding schrijven over hoe het wél moet tijdens die opvoeding, maar wil heel wat mama's geruststellen dat perfectie overroepen is. Want iedere ouder zit toch wel te wachten op dat stukje bevestiging!

"Help, ik ben een helikoptermama" is een o zo herkenbaar, vlot geschreven boek dat je toch geregeld doet nadenken over hoe jij de opvoeding van jouw kinderen aanpakt.

Help, ik ben een helikoptermama door Eva De Geyter
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789401407960
Prijs 14,99 euro

Partner Content