Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe krijg je kids aan de groenten en fruit?

Kinderen groenten en fruit laten eten is niet altijd een gemakkelijke opgave. Enkele slimmerds dachten het antwoord op dit probleem te hebben gevonden: vermom je groenten en fruit! Wij stellen alvast een minder drastische methodevoor : experimenteer eens met de soorten groenten en fruit die je gebruikt en de manier waarop je ze presenteert.  

Groenten en fruit vermommen is voor sommigen dus een brug te ver, maar ze aangenaam presenteren geeft sommige kids net dat duwtje in de rug dat ze nodig hebben.

Groenten

1. Peulen bijvoorbeeld zijn een klassieke kid-favoriet en een welgekomen aanvulling op veel van onze favoriete recepten. Erwten worden gekookt of gestoomd om ze te verzachten. Zo komt ook de natuurlijke zoetheid tot uiting. Transfer naar koud water onmiddellijk na het koken, zorgt ervoor dat scherp en helder groenblijven. De boontjes kunnen met pel en al gegeten worden, in combinatie met worteltjes, gekookt uit het vuistje (vinden kinderen leuk) of gemengd in een pasta-gerecht.

2.  Broccoli is niet alleen supergezond, je kan deze familievriendelijke groente combineren met talloze gerechten. Brocolli is op z’n best als hij gekookt is, maar nog krokant (dus niet doorkoken). De groente is extreem veelzijdig, je kan hem roosteren, grillen, koken, … … en hij past bij verschillende smaken en gerechten.

3. Maak een groentenschotel met kleine groentjes zoals kerstomaatjes, mini-paprika’s en mini-komkommertjes. Kinderen houden van kleurtjes en ook het miniatuurformaat trekt hen aan.

Fruit

1. Perziken: Zij hebben geen harige schel, dus kinderen hebben meer kans om de huid, waarin de vezels en hart-gezonde voedingsstoffen zitten, te eten. Combineer ze met graangewassen zoals cornflakes, gemengd met melk of yoghurt. Beschikbaar tijdens de zomermaanden.

2. Vijgen: Ze bevatten veel plantaardige stoffen die kunnen vechten tegen ziekten. Snij vijgen en wikkel er een stukje ham of kaas omheen, of mix geplette vijgen in yoghurt. Beschikbaar tijdens de zomermaanden.

3. Bosbessen. Je kind kan ze in het wild plukken, wat al een belevenis op zich is. Let wel op dat je de bessen goed wast, en niet op de kledij morst. Deze bessen zijn gezond want boordevol antioxidanten en bovendien goed voor het hart. Als ze goed rijp zijn, smaken ze lekker zoet, wat kinderen meestal wel kan bekoren.
Algemene tip: laat je kind regelmatig kennis maken met nieuwe, als het even kan exotische of niet vaak voorkomende groenten en fruit. Dat zal zijn nieuwsgierigheid prikkelen. Altijd maar hetzelfde gaat op de duur vervelen.

Bron: parents.com