© Getty Images

Hoe leer je je kinderen groenten en fruit eten?

Kinderen gezonde voeding laten eten is niet altijd een makkelijke opgave. Enkele slimmerds dachten het antwoord op dit probleem te hebben gevonden: vermom je groenten en fruit! Wij stellen alvast een minder drastische methode voor.

Het oog wil ook wat

Groenten en fruit vermommen is voor sommigen een brug te ver, maar ze aangenaam presenteren geeft sommige kids net dat duwtje in de rug dat ze nodig hebben. Toch liever een andere manier? Ontdek nog meer tips hieronder.

Groenten en fruit in het mondje: tips

Groenten

  • Peulen bijvoorbeeld zijn een klassieke kids-favoriet en een welgekomen aanvulling op veel van onze favoriete recepten. Erwten worden gekookt of gestoomd om ze te verzachten. Zo komt ook de natuurlijke zoetheid tot uiting. Doe ze meteen in koud water na het koken, dat zorgt ervoor dat ze scherp en heldergroen blijven. De boontjes kunnen met pel en al gegeten worden, in combinatie met worteltjes, gekookt uit het vuistje (vinden kinderen leuk) of gemengd in een pastagerecht.
  • Broccoli is niet alleen supergezond, je kunt deze familievriendelijke groente combineren met talloze gerechten. Broccoli is op z’n best als hij gekookt is, maar nog krokant (dus niet doorkoken). De groente is extreem veelzijdig, je kunt hem roosteren, grillen, koken, enz.
  • Maak een groentenschotel met kleine groentjes zoals kerstomaatjes, mini-paprika’s en mini-komkommertjes. Kinderen houden van kleurtjes en ook het miniatuurformaat trekt hen aan.

Fruit

  • Nectarines: hebben geen harige schil, dus kinderen hebben er minder moeite mee om de huid, waarin de vezels en gezonde voedingsstoffen zitten, te eten. Combineer ze met graangewassen zoals cornflakes, gemengd met melk of yoghurt. Beschikbaar tijdens de zomermaanden.
  • Vijgen: bevatten veel plantaardige stoffen die kunnen vechten tegen ziekten. Snij vijgen en wikkel er een stukje ham of kaas omheen, of mix geplette vijgen in yoghurt. Beschikbaar tijdens de zomermaanden.
  • Bosbessen. Je kind kan ze in het wild plukken, wat al een belevenis op zich is. Let wel op dat je de bessen goed wast, en niet op de kledij morst. Deze bessen zijn gezond, want ze zitten boordevol antioxidanten en zijn bovendien goed voor het hart. Als ze goed rijp zijn, smaken ze lekker zoet, wat kinderen meestal wel kan bekoren.
    Algemene tip: laat je kind regelmatig kennis maken met nieuwe, als het even kan exotische of niet vaak voorkomende groenten en fruit. Dat zal zijn nieuwsgierigheid prikkelen. Altijd maar hetzelfde gaat op den duur vervelen.

Bron: parents.com

Nooit meer gezeur aan tafel dankzij de speelse groenten- en fruitkarakters van Höngry

Zijn “ik wil geen broccoli” of “fruit is vies” enkele vaste zinnetjes in het repertoire van je mini-me’s? Dankzij Höngry maak je hier binnenkort komaf mee en ruil je de momenten vol pruillippen en drama aan de keukentafel in voor positiviteit en fantasie met nieuwe vriendjes zoals Robby Framboos, Freddie Broccoli en Lola Banaan. Dit zijn enkele personages uit de boeken van Höngry, een Gentse start-up die met hun fruitige karakters in boeken en speelgoed, groenten en fruit meer in de leefwereld van kinderen wil brengen. “We laten kinderen zien dat een broccoli even cool is als een dino en een banaan chiller dan een eenhoorn.”

groenten en fruit

€ 17,90 – Koop het hier.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content