iPhone babyhulp

Tegenwoordig kan je alles met een iPhone: van blokfluit spelen tot calorieën tellen. Wat je misschien nog niet wist is dat er ook verschillende leuke applicaties omtrent zwangerschap en baby’s bestaan voor jouw iPhone, iPod of iPad.

Fertility cycle

Deze menstruatie kalender is een eenvoudig en gemakkelijke manier om je menstruatiecyclus en de mogelijk vruchtbare dagen te voorspellen. Voer de datum van jouw laatste periode en de lengte van je cyclus in om te beginnen. De kalender geeft vervolgens jouw theoretische periode, start dagen evenals je verwachte ovulatie en meest vruchtbare dagen in kleur weer. Leuk en interessant als je probeert zwanger te geraken, maar ik zou het toch niet gebruiken als voorbehoedsmiddel!

iPregnancy

Als je dan vervolgens zwanger bent kan je hiermee jouw bevallings-, conceptie- en echografiedatum berekenen. Ook de resterende zwangerschapsduur in dagen, weken, maanden,… wordt weergegeven. Er is ook een voortgangsbalk die laat zien hoe dicht je bij de ‘veilige bevallings-zone‘ bent. Baby informatie inclusief een korte samenvatting van de gebeurtenissen met de baby op de huidige zwangerschapsduur, alsook informatie over de gemiddelde lengte en het gewicht van de baby zijn allemaal terug te vinden in de applicatie. Je krijgt ook elke week een schematische afbeelding van hoe je baby er nu ongeveer uitziet! Wanneer de grote dag dan eindelijk daar is kan je je weeën timen met de volgende handige applicatie.

Labor Mate

Met dit programma is het timen van elke wee even eenvoudig als het aanraken van een knop. Tik op de stopwatch knop om te beginnen met de timer en het tabblad nogmaals om de timer te stoppen. Als de weeën langer en frequenter worden bundelt hij alle informatie in verslagen zodat je kan bepalen wanneer je naar het ziekenhuis vertrekt of de vroedvrouw belt. Je ziet dus twee schermen, één  voor de controle van de weeën en de andere een samenvatting. De samenvatting scherm toont de gemiddelde duur van de weeën op basis van de laatste 3 contracties en de gemiddelde tijd tussen de weeën op basis van de laatste 6 contracties. Handig toch?

Baby Tracker: Nursing App

Als de baby er dan is heb je zoveel te onthouden. Nursing App houdt uw borstvoeding sessies bij zodat jij kan ontspannen en je richten op het voeden van uw baby zonder zorgen over lijsten, stop-horloges en veiligheidsspelden in uw beha, of vreemde linten en armbanden!Met slechts een paar klikken wordt alles geregistreerd:het tijdstip en de kant met welke je gevoed hebt (of beide).

Baby Tracker: Diapers App

Deze slaat alles wat op u nodig hebt om alles mooi bij te houden over dit “stinkende” deel van het opvoeden van kinderen. Vergeet papieren lijsten. Je kan alles over de stoelgang van je kleine uk netjes ingeven van kleur tot tijdstip en daarna worden alle gegevens in een grafiek en overzicht gegoten.

Baby Monitor App

Dit is een applicatie waarmee je je slapende baby in de gaten kunt houden. Zodra de applicatie geluid detecteert gaat de iPhone bellen naar een vooraf ingesteld nummer. Je kunt daarna luisteren naar de geluiden van je baby. Als de baby zo slim is om de iPhone zelf op te pakken detecteert de applicatie dat ook.

Gek toch wat ze allemaal uitvinden! Wat denk jij? Handig of een beetje overdreven?

Partner Content