Je baby is 2 maanden: hoofd omhoog

Het gaat zo snel! Je baby is inmiddels 2 maanden oud. Communicatie wordt belangrijk, niet alleen tussen jou en je baby, maar ook tussen jou en je partner. Je kleintje tilt zijn hoofd een beetje op, misschien lacht hij soms en hij begint rond te kijken.

Baby 2 maanden: wat kan hij al?

Je baby is al volop zijn spieren aan het trainen. Hij strekt vaker zijn beentjes en begint te trappelen. Ook zijn nekspieren ontwikkelen. Als hij op zijn buik ligt, kan hij zijn hoofd al een klein beetje optillen. Toch kost het hem nog veel moeite en kun je hem zien knikkebollen. Na de geboorte hield je baby zijn handen nog stijf dicht, maar nu gaan ze langzaam open. Waarschijnlijk zul je deze maand ook het eerste lachje zien. Hij huilt nu met echte tranen, want ook de traanbuisjes zijn zich aan het ontwikkelen.

Baby 2 maanden: beleving

Vanaf deze maand wordt communiceren met je baby belangrijk. Als je tegen je baby praat, draait hij immers zijn hoofdje in de richting van jouw stem. Hij is dol op kijken naar bewegende dingen en kan al een voorwerp volgen als je het op ongeveer dertig centimeter afstand van zijn gezichtje houdt.  Kijkt je kind je recht aan, dan zoekt hij contact. Een knip met zijn ogen betekent herkenning, strak naar een voorwerp kijken is een verzoek om mee te kijken. Let ook op de signalen wanneer hij even met rust wil worden gelaten: dan slaat je baby zijn ogen neer en draait hij zijn hoofd weg.

Baby 2 maanden: spelen

Een box is veilig terrein voor je baby. Hier kan hij gezellig rondkijken. Leg een paar speeltjes bij hem, maar overdrijf niet. Twee of drie knuffels is voldoende. Leg ook de speen af en toe weg. Zonder speen worden de reuk- en tastzin beter ontwikkeld. Als hij wat ouder is, gaat hij speeltjes pakken om in zijn mond te stoppen. Zo leert hij vormen en materialen herkennen.

Partner Content