Je vermagert niet van schoenen

“Schoenen zorgen er niet voor dat je vermagert. Dat is een fabeltje. Als je wil vermageren moet je sporten en diëten.” Helaas hebben jonge mama’s daar vaak geen tijd voor (of zin in). Kunnen superschoenen dan niets voor je doen? Toch wel. Héél veel zelfs.

Aan het woord is Nancy Frickel, Brand Manager van FitFlop: "Je gaat niet vermageren omdat je FitFlops draagt. Bovendien trainen dit type schoenen net je spieren. Dus je wordt er wel gestroomlijnder van. Spieren wegen wel meer dan vet. Op de weegschaal zal je dus helaas niet minder kilo's zien."

Wat zijn dan wel de voordelen van FitFlop schoenen?
"De hiel van de schoenzool is hard. Hij vangt de schokken op. Je lichaam krijgt veel minder druk te verwerken. Het middenste deel van de zool is net zacht. Het lijkt alsof je met blote voeten door los zand loopt. Je voelt dat je spieren moeten 'werken'. Het voorste deel van de schoen zorgt voor een goed 'afrolsysteem' van je voet."

"Omdat je de druk vermindert op je gewrichten heb je veel minder last van pijn in de (lage) rug, knieën, heupen,… Omdat je je voet goed 'afrolt' heb je ook totaal geen last na het stappen. Vergelijk het met het fenomeen dat vrouwen graag hun hoge hakken afgooien na een feestje… Met hakken gebruik je net niet je volledige voet, maar slechts twee drukpunten."

"Met FitFlop schoenen train je je spieren omdat je je bil- en kuitspieren activeert. Je krijgt er echt een stevigere 'poep' van en je bestrijdt cellulitis. FitFlop dankt zijn ontstaan daaraan."

"De bedenkster achter FitFlop, Marcia Kilgore, is carrièrevrouw en moeder van twee kinderen. Ze realiseerde zich maar al te goed dat 'fitness en sporten' wel op haar to-do-lijst stonden, maar het er nooit echt van kwam. Toen ze verhuisde naar Engeland vond ze het hoog tijd voor een nieuw project."

"Samen met een onafhankelijke universiteit in Londen startte ze een project op. Ze zochten uit hoe je tijdens je dagelijkse activiteiten je spieren kan trainen terwijl je rondloopt. 'Het is dan toch al dat' was de filosofie. Beter trainen op een dagdagelijkse manier dan helemaal nooit sporten eigenlijk."

"Na twee jaar was het 'microwobbleboard' het resultaat van het onderzoek. Dat is de technologie die in alle FitFlop schoenen wordt gebruikt en die zorgt voor de training. Let wel op: dàt werkt wel echt. Dus als je nooit sport en FitFlop schoenen aantrekt, draag ze dan niet meteen een hele dag aan een stuk. Je spieren moeten er wel even aan wennen."

Intussen is het gamma van FitFlop niet meer beperkt tot teenslippers. Er zijn sneakers, laarzen,… voor ieder wat wils dus. Dames, jullie zijn gewaarschuwd: verwacht geen mirakels, maar wel stakkere billen.

Meer info en verkoopadressen: check de website van FitFlop

Partner Content