Kinderkledij online (ver)kopen? Een paar slimme tips!

Door -
kinderkledij
©GettyImages
Met kleine kindjes is de helft van die goedgevulde kleerkast alweer snel te klein. Zonde, maar gelukkig kun je die mooie kinderkleertjes een tweede leven geven. Hoe? Door online te verkopen (en te kopen). Zo pak je het goed aan:

Kledij te klein? Dit doe je ermee

Kledij die te klein is geworden kun je nog steeds binnenbrengen in een gewone tweedehandswinkel, of verkopen op een beurs zoals die van de Gezinsbond. Maar ook online shoppen zit steeds meer in de lift. Steeds meer ouders kopen en verkopen via online platforms of social media.

Waar kun je kinderkledij verkopen?

De tweedehandswebshop

Online tweedehandswinkels werken net zoals de fysieke tweedehandswinkels: je brengt de kinderkledij binnen en zij verkopen het voor jou in ruil voor een deel van de winst.

Sommige webshops werken ook met een verzendzak waarin je je kleding naar hen verstuurt. Supermakkelijk! In het algemeen krijg je na een vooraf afgesproken periode — bijvoorbeeld een seizoen — een bepaald percentage van de verkoopprijs op je rekening gestort. Opgelet: deze manier van verkopen is erg populair en veel van deze winkels moeten daardoor af en toe een inleverstop inlassen.

Enkele voorbeelden: Funky Monkey, Otters en Flamingo’s, Zazoel, …

Facebookgroepen

Check zeker Facebook als je wilt starten met het kopen of verkopen van tweedehands kinderkledij. Je vindt er verschillende groepen die gespecialiseerd zijn in kledij van een bepaald merk of in een bepaalde stijl.

Heb je de juiste groep gevonden? Neem dan de tijd om de regels goed door te nemen. In de meeste gevallen plaats je een foto van het kledingstuk in een bepaald fotoalbum per maat of per merk, zodat iedereen het makkelijk kan terugvinden.

Enkele voorbeelden: Urban Style, ADA (Anders dan anders), Hip around the clock, …

Instagram

De laatste tijd bieden meer en meer mama’s via Instagram tweedehandskledij aan. Dat kan via de stories van je eigen account of door een nieuwe account aan te maken die je aan je bestaande account koppelt.

Tips:

  • Verkoop je via stories? Hou er dan rekening mee dat het aanbod slechts 24 uur zichtbaar is. Je wilt dus vooral snelle beslissers aantrekken!
  • Ga je voor een nieuwe account? Maak dan voldoende reclame via de stories-functie van je persoonlijke account.

Tweedehands.be

Ben je niet actief op social media? Dan kun je de kleertjes ook verkopen via de populaire zoekertjessite tweedehands.be. Maak duidelijke foto’s en zorg ervoor dat de kledij in de juiste categorie staat.

Vinted

Vinted is een relatief nieuw platform op de Belgische markt en won meteen aan populariteit. Deze internationale marktplaats is een heel eenvoudige en laagdrempelige manier om o.a. kinderkledij te (ver)kopen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het financiële aspect: het geld van de koper wordt pas vrijgegeven op het moment dat het artikel goed is aangekomen.

Hoe werkt Vinted? Dat lees je hier!

Waar moet je op letten als je kledij wil verkopen?

  • Verkoop alleen kledij die jij zelf ook zou kopen.
  • Zorg voor goede foto’s. Let erop dat de kleuren waarheidsgetrouw zijn en geef duidelijk aan in welke staat het kledingstuk zich bevindt (nieuw, gedragen staat, is het opgewold, met pluisjes, of heeft het ergens een gaatje of klein vlekje dat er niet meer uit gaat?). Maak detailfoto’s van eventuele gebreken.
  • Verkoop in het juiste seizoen.
  • Hanteer ongeveer ⅓ van de aankoopprijs.
  • Vermeld steeds duidelijk of de prijs inclusief of exclusief verzendkosten is.
  • Spreek het verdere verloop van de verkoop af via mail of privéberichten op social media.
  • Heb je het geld ontvangen? Verzend je pakketje en hou de verzendbevestiging goed bij.
  • Volg het pakketje met de track & trace-code en bezorg deze ook aan de koper.

Tekst: Sara Dekens

Ook de moeite om te lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here