©GettyImages

Levensgevaarlijk: de kinderwagen met een doek bedekken

Dek jij de kinderwagen af met een doek om je baby koel te houden? Dan doe je dat vast met de beste bedoelingen, maar uit een test van de Hulpverleningstraining Brandbewust BHV & EHBO in Nederland blijkt het levensgevaarlijk te zijn.

Je brengt jouw kind onbewust in gevaar

Op de volgende beelden zie je hoe twee kinderwagens naast elkaar in de zon staan. De ene kinderwagen wordt afgedekt met een doek, de andere niet. De temperatuur van de kinderwagen die wordt afgedekt loopt al snel op tot iets meer dan 39 graden! Ook al bedoel je het goed, door de kinderwagen af te dekken met een doek breng je je kind onbewust in gevaar.

Hoe kun je je kind dan wel beschermen tegen de zon?

Experts raden een doek niet volledig af, maar het is wel belangrijk dat die de kinderwagen niet helemaal bedekt. Op die manier krijgt je kind nog voldoende zuurstof. De beste manier om je kind koel te houden op warme dagen is volgens experts door een parasol over de kinderwagen te plaatsen.

Bron: VTM Nieuws

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content