Moeders plannen seks

Spontane seks? Zodra je een kind hebt is dat passé! In maar liefst één op de drie relaties wordt de seks gepland. Zo blijkt uit een enquête van Kek Mama, het Nederlandse glossy magazine voor moeders met kinderen tot 12 jaar. De enquête werd gehouden onder 1500 Nederlandse mama’s.

Druk bestaan

Psycholoog/onderzoeker Paul van der Meer: ”Nederlandse moeders hebben een druk bestaan. Ze leveren het leeuwendeel in het huishouden en in de zorg voor de kinderen. En daarbuiten eisen een job buitenshuis en het sociale leven ook nog eens hun onverdeelde aandacht. Moeders ontkomen er gewoon niet aan om regelmatig met hun partner de agenda te trekken voor tijd voor elkaar en dus ook voor de seks. De ‘niet-plannende moeder’ lijkt een uitstervend fenomeen."

Nog enkele opmerkelijke conclusies uit de enquête:

  • 19% van de moeders is binnen hun huidige relatie weleens verliefd geworden op iemand anders, slechts een derde heeft dit verteld aan haar partner.
  • Negen van de tien vrouwen ergeren zich aan hun man. Meest genoemde redenen: Mijn man is slordig, lui, passief, …
  • Één op de drie vrouwen controleert de telefoon van haar man op sms-berichten, voice mails en verdachte telefoonnummers.
  • Ouders hebben gemiddeld vier keer per maand ruzie.

Hoe zit dat met Belgische moeders? Ook alles strak gepland?

Partner Content