Slaap zacht: met deze slaapzakken en dekentjes komt jouw baby tot rust

Door -
slaapzakken dekentjes baby
©Gettyimages
Slaapzakken en dekentjes, het zijn onmisbare items in je babyuitzet. Je vindt ze in verschillende materialen, formaten en kleuren. Daarnaast moet je ook rekening houden met de TOG-waarde. We leggen je uit wat dat is en zetten de leukste slaapzakken en dekentjes op een rijtje:

Wat is TOG?

De afkorting staat voor Thermal Overall Grade en geeft aan in hoeverre de lichaamswarmte vastgehouden wordt in slaapzakken en dekens. Hoe lager de omgevingstemperatuur, hoe hoger de TOG-waarde moet zijn.

Rekening houden met seizoenen

In het najaar of de winter tussen oktober en maart:

Kies voor een deken of slaapzak met teddy of fleece voering. Deze hebben een TOG waarde van 2.0 en zijn daarom geschikt voor een kamertemperatuur tussen de 20 en 22 graden. Hieronder hoeft de baby enkel een luier en romper te dragen. Is het écht heel koud? Doe dan nog een laken onder het deken.

In het voorjaar of de zomer tussen april en september:

In dit geval opteer je best voor items zonder voering. Deze hebben een TOG-waarde tussen 0.9 en 1.3 en zijn geschikt voor een kamertemperatuur tussen de 23 en 24 graden (er bestaan er zelfs die nóg luchtiger zijn met een TOG-waarde van 0.6, kijk maar). Combineer ze dan met een romper/laken. Je kunt ook kiezen voor een hydrofiel deken: het zachte katoen heeft een TOG-waarde van 1.3 en neemt makkelijk vocht op.

De verschillende materialen

Slaapzakken en dekentjes vind je in verschillende materialen:

  • Synthetische stoffen zijn in de loop der jaren zodanig verbeterd, dat het zeker geen zwetende stoffen meer zijn die niet ademen. Een synthetische stof neemt het vocht niet op, maar drijft het naar buiten.
  • Katoen neemt vocht op, waardoor een natte plek kan ontstaan, dus voor baby’s die veel zweten kan dit juist een nadeel zijn.

Tip: De materiaalkeuze op zich maakt niet zo heel veel uit, maar het is wel belangrijk dat het bedje kort en strak wordt opgemaakt om verstikkingsgevaar te voorkomen.

De verschillende formaten

Vergeet niet dat er verschillende formaten in de dekentjes bestaan. In principe zijn er twee standaardafmetingen:

  • 75 x 100 cm voor een wieg
  • 120 x 150 cm voor een bedje

Maar het kan ook zijn dat jouw afmetingen wat afwijken, dus probeer hier zeker rekening mee te houden. Wat de slaapzakken betreft, reken je best uit welke maat jouw kind zal nodig hebben per seizoen.

De leukste slaapzakken en dekentjes

Lodger

Shop hier

Baby Anne-Cy

slaapzakken dekentjes baby

Shop hier

Trixie

slaapzakken dekentjes baby

Shop hier

Mies & Co

slaapzakken dekentjes baby

Shop hier

Puckababy

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

©Youtube

Shop hier

Koeka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koeka (@koeka_official) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

©Instagram koeka_official

Shop hier

Kleine Keutel

slaapzakken dekentjes baby

Shop hier

Bron: jollein.com 

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here