Tips voor een geslaagde babyborrel

Jullie hebben beslist om vrienden en familie uit te nodigen op een heuse babyborrel? Hoera! Een eerste feestje voor jouw baby dus, maar waar moet je op letten en hoe zorg je ervoor dat alles vlot verloopt? Wij geven graag enkele tips.

Je hebt negen maanden de tijd om te wennen aan het idee dat je binnenkort een baby in de armen zal houden, maar er komt natuurlijk ook heel wat bij kijken. Naast het in orde brengen van de kinderkamer, het leggen van een geboortelijst, het uitkiezen van een geboortekaartje en ga zo maar door, maak je dus best ook op voorhand tijd om je babyborrel te plannen én te regelen. Als kersverse mama heb je het namelijk drukker dan ooit.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Neem een notitieblok of zet je voor je laptop en maak overal een lijstje van. Gastenlijst, uitnodigingen, locatie, hapjes en drank,… Zonder to do-lijstjes vergeet je gegarandeerd een heleboel.

Kleine attentie

Voorzie voor je gasten ook een kleine attentie. Zo kan je hen meteen bedanken voor het bezoekje dat ze brengen én het eventuele cadeautje dat ze meebrengen! Kies ook iets leuks voor de kinderen die aanwezig op het feest.

Speelhoek voor de kinderen

Nodig je veel vrienden en familie uit mét kinderen? Voorzie dan zeker genoeg entertainment voor hen. Je kan bijvoorbeeld een speelhoekje maken voor hen of een aparte kamer inrichten zodat ze zich kunnen uitleven. Met kleurboekjes, stickers, een filmpje of een spelconsole (voor de oudere kids) kom je al een heel eind.

Geboortelijst of pamperrekening

Laat op de uitnodiging voor de babyborrel ook weten of je een geboortelijstje gelegd hebt of je gaat voor een pamperrekening. Zo voorkom je dat mensen iets dubbel kopen. Of erger nog: een cadeau dat je helemaal niet kan gebruiken! Natuurlijk is het geen verplichting voor je gasten om iets te geven.

Souvenir

Wil je later nog met veel plezier terugdenken aan de babyborrel? Zorg dan voor een blijvend souvenir! Waarom leg je geen “gastenboek” waarop iedereen een persoonlijke boodschap kan achterlaten. Wil je het graag iets origineler? Hang een schildersdoek omhoog en laat iedereen een klein schilderwerkje maken.

LEES OOK: 13 x inspiratie voor je babyborrel

Partner Content