Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
iStock

Zonnebril voor je kind: 10x veilige en mooie blikvangers

Een goede zonnebril tegen de stralende zon is belangrijk is voor je baby en kind, maar wat maakt hem precies goed? Volg onze tips! Plus: we verklappen je de favorieten van de redactie!

Kies voor kwaliteit

  • Natuurlijk vind je geen kwaliteitszonnebril in de speelgoed- of carnavalswinkel. Die zijn meestal van gekleurd plastic en dat biedt geen bescherming. Integendeel: omdat de pupil zeer groot blijft en zo een maximaal aantal zonnestralen ontvangt, is het net gevaarlijk.
  • Kwaliteitsglazen voorkomen blindheid en filteren een groot aantal uv-stralen. Je koopt een zonnebril voor baby’s en kindjes best bij een opticien, een apotheker of een kinderwinkel met A-merken.
  • De prijs van een goede bril begint al vanaf 7 euro. Een degelijke zonnebril hoeft dus niet meteen veel geld te kosten.

Kies voor een bril die goed past

  • Een zonnebril voor kinderen moet vooral goed rond het hoofdje zitten en comfortabel aanvoelen, anders trekken ze hem alleen maar uit.
  • Neem dus zeker je kindje mee naar de winkel, zodat hij meerdere modellen kan uitproberen. Of bestel enkele maten en vormen online die je nadien terug kunt sturen.
  • De zonnebril moet ook perfect passen bij de neus, anders glijdt hij weg.
  • Een goede bril betekent dat niet alleen het montuur goed aansluit op het hoofd van je kind, maar dat ook de glazen goed voor de ogen zitten. Zitten de glazen niet goed voor de ogen, dan kan de uv-straling namelijk alsnog bij de ogen terechtkomen en biedt de zonnebril dus niet voldoende bescherming.
zonnebril kind
Getty Images

Bekijk de CE-markering van een zonnebril

De Europese Commissie heeft normen uitgevaardigd voor zonnebrillen voor kinderen. Iedere zonnebril heeft een bepaald CE-keurmerk. Dat is een markering van 0 tot 4, die duidelijk aangeeft wat de kleurintensiteit van de glazen van de bril is. Kies voor de allerkleinsten een bril met index 3 of 4.

  • Brillen met index 3 beschermen je kleine spruit tegen fel licht, zowel aan zee als in de bergen, en filteren 100% van de uvA- en B-stralen.
  • Een bril met index 4 is ideaal bij zeer fel en teruggekaatst licht, bijvoorbeeld op een boot of bij het skiën. De gebruikte glazen bij deze brillen filteren het licht zodanig dat het afgeraden is voor automobilisten.

Kies een zonnebril met polycarbonaat glazen

Kies je voor je kind een zonnebril met kunststof glazen, echte glazen of polycarbonaat glazen? Zonnebrillen met glazen van polycarbonaat zijn over het algemeen het beste, omdat deze glazen onbreekbaar zijn en het minst krassen.

Shopping: 10x de coolste zonnebrillen voor je kind

1

Izipizi Baby


0 – 12 maanden – € 30 – Shop hier.

2

Izipizi kids

12 – 36 maanden – € 30 – Shop hier.

3

Pomplemoes – Diabola 2.0

0 – 12 maand – € 25 – Shop hier.

4

JBC

One size – € 7,50 – Shop hier.

5

Unofficial

One size – € 29 – Shop hier.

6

Kinderzonnebril met oortjes

Vanaf 2 jaar – € 14,95 – Shop hier.

7

Shadez

0-3 jaar – € 30,90 – Shop hier.

8

Polaroid

One size – € 19 – Shop hier.

9

Baby Dutch

18 maanden tot 6 jaar – € 16,90 – Shop hier.

10

MOLO

One size – € 35 – Shop hier.

Nog meer zonnige weetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content