Zo kies je de beste zonnebril voor je kind

Door -
©iStock
Bescherm de oogjes van jouw kleintje tegen de stralende zon met een goede zonnebril. Maar wat is precies een goede zonnebril? Volg onze tips!

Kies voor kwaliteit

Zoek de zonnebril niet in de speelgoedafdeling. Gekleurd plastic biedt geen bescherming. Integendeel: omdat de pupil zeer groot blijft en zo een maximaal aantal zonnestralen ontvangt, is dit net gevaarlijk. Kwaliteitsglazen voorkomen blindheid en filteren een groot aantal UV-stralen. Je koopt een zonnebril voor baby’s en kindjes best bij een opticien of een apotheker. De prijs van een goede bril begint al vanaf 9 euro.

Kies voor een bril die goed past

Een zonnebril voor kinderen moet vooral zeer comfortabel zijn, anders dragen ze hem toch niet. Neem dus zeker je kindje mee naar de winkel, zodat hij meerdere modellen kan uitproberen. De zonnebril moet perfect passen bij de neus, anders glijdt hij weg. Een goed passende bril betekent dat niet alleen het montuur goed aansluit op het hoofd van je kind, maar dat ook de glazen goed voor de ogen zitten. Zitten de glazen niet goed voor de ogen, dan kan de UV-straling namelijk alsnog bij de ogen terechtkomen en biedt de zonnebril dus niet voldoende bescherming.

Bekijk de CE-markering van een zonnebril

De Europese Commissie heeft normen uitgevaardigd voor zonnebrillen voor kinderen. Iedere zonnebril heeft een bepaald CE-keurmerk. Dit is een markering van 0 tot 4, die duidelijk aangeeft wat de kleurintensiteit van de glazen van de bril is. Kies voor de allerkleinsten een bril met index 3 of 4.

  • Brillen met index 3 beschermen je kleine spruit tegen fel licht, zowel aan zee als in de bergen, en filteren 100% van de uvA- en B-stralen.
  • Een bril met index 4 is ideaal bij zeer fel en teruggekaatst licht, bijvoorbeeld op een boot of bij het skiën. De gebruikte glazen bij deze brillen filteren het licht zodanig dat het afgeraden is voor automobilisten.

Kies een zonnebril met polycarbonaat glazen

Kies je voor je kind een zonnebril met kunststof glazen, echte glazen of polycarbonaat glazen? Zonnebrillen met glazen van polycarbonaat zijn over het algemeen het beste, omdat deze glazen onbreekbaar zijn en het minst krassen.

Shopping: 8x de coolste zonnebrillen voor je kind

1 / 8
Izipizi Baby

0 – 12 maanden –  € 25,95 – Shop hier

Kietla Jokaki

1-2 jaar – € 24,95 – Shop hier

VanPauline

1-3 jaar – € 6,50 – Shop hier

JBC

one size – € 6,99 – Shop hier

 Visioptica Space

 0-12 maanden – € 19,75 – Shop hier

BabyBanz Dooky

 0-2 jaar – € 17,99 – Shop hier

Shadez

0-3 jaar – € 34,95 – Shop hier

Sinner bambino

0-2 jaar – € 16,99 – Shop hier

 

Nog meer zonnige weetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!