VTM brengt docureeks over prematuurtjes

VTM serveert vanaf vanavond een docureeks over prematuurtjes. De reeks volgt zes weken lang de evolutie van de kleine kanjers op de dienst neonatologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

In de couveuses op de dienst neonatologie van het UZA liggen kleine mirakels: baby's die een kwetsbare start namen maar met een grote vechtlust het leven tegemoet gaan. Bijgestaan door een gedreven team van artsen en verpleegkundigen én mama, papa, broertjes en zusjes krijgen deze kindjes de kans om te groeien en te bloeien.

Zes weken lang krijgen we onder andere het verhaal van Isabeau (geboren na 31 weken zwangerschap), Bo (1 kg bij de geboorte), Fien (geboren op 24 weken en 6 dagen) en Zaneta (woog amper 670 gram bij de geboorte) te zien.

Actrice en presentatrice Hilde De Baerdemaeker, zelf mama van een tweeling die 10 weken te vroeg ter wereld kwam, verzorgt de voice-over stem van Prematuurtjes. De docureeks vertelt het emotionele verhaal van het dagelijkse leven op neonatologie en hoe deze gebeurtenissen een effect hebben op de ouders, broertjes en zusjes van deze kleine, maar dappere baby's.

Prematuurtjes – vanaf donderdag 24 oktober 2013 om 21.35u bij VTM

Partner Content