©iStock

Een zonnebril voor je baby, is dat nodig?

Joepie, de zon is er weer! En natuurlijk smeer je je kindjes dan van kop tot teen in met zonnebrandcrème om hen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Maar ook hun oogjes moeten beschermd worden. Een zonnebril is daarom een must-have!

Extra gevoelig

Volgens onderzoek door kinderartsen hebben baby’s en kinderen onder de 10 jaar een verhoogd risico op beschadiging van het hoornvlies van het oog door schadelijke UV-stralen. Hun ogen zijn nog steeds in de groei en daardoor extra gevoelig voor zonlicht .

Slechts 32% van de ouders laten hun kinderen een zonnebril dragen. Dat is op zich niet opmerkelijk, omdat minder mensen weten dat het niet dragen van een zonnebril schadelijk voor de ogen kan zijn.

Wanneer moeten baby’s en kinderen een zonnebril dragen?

Zonnebrillen zouden altijd moeten worden gedragen wanneer een kind zolang in de zon is dat het kan verbranden of bruin kan worden.

Hoe weet ik welke zonnebril ik moet kopen voor mijn kind?

Hét belangrijkste als je een zonnebril koopt? Dat deze 100% UV-bescherming biedt. Kijk dus op het label van de zonnebril of vraag advies in de winkel. Anders is het weggegooid geld.

Tips voor het kopen van de beste zonnebril voor je kind & de favoriete kinderzonnebrillen van de redactie vind je hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content