Zo kies je een veilig kerstcadeau voor je kind

Kerstcadeaus kopen, het is vaak een hele opgave. Wij geven je alvast enkele tips waar je op moet letten om een perfect én veilig kerstcadeau te vinden voor jouw kleine spruit.

4 tips om veilig speelgoed te kiezen voor je kind

1. Controleer of het CE-teken staat afgebeeld

Op al het speelgoed dat in Europa wordt verkocht, moet het CE-teken afgebeeld  staan. Dat wil zeggen dat het speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Als je je kerstinkopen doet, controleer dan op het label of op de verpakking van het speelgoed of het logo duidelijk staat afgebeeld.

2. Lees de veiligheidsvoorschriften

Op de verpakking van speelgoed staat niet alleen voor welke leeftijd het speeltje geschikt is, maar er staan ook veiligheidsvoorschriften op. Lees deze grondig en respecteer de voorschriften ook. Geef dus geen speelgoed aan een kind van 1 jaar terwijl er op de verpakking staat ‘geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar’.

3. Pas op met kleine onderdelen

Baby’s en peuters steken álles in hun mond. Echt alles. Dus als je speelgoed koopt, let dan eerst en vooral op tip nummer 2, maar let ook op kleine onderdelen die los kunnen komen. Denk aan de oogjes van een pluche beer of de kleertjes van een pop.

4. Let op de batterijen bij elektrisch speelgoed

Indien je speelgoed koopt dat op batterijen werkt, zorg er dan voor dat deze op de juiste manier in het compartiment zitten en de batterijen niet direct zichtbaar zijn voor het kind. Let er ook op dat het compartiment goed is afgesloten en enkel kan worden geopend door een volwassene (met eventueel een schroevendraaier).

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content